Geschreven door Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in onbekend

Here I am

 

Ga jij binnenkort beginnen aan een nieuwe studie? Super leuk! Al kan zo’n eerste dag of zelfs een hele introductieweek best wel spannend zijn. Kom je wel bij leuke mensen in de klas en pas je wel in de groep? Don’t worry! 

Een nieuw schooljaar betekent nieuwe mensen, nieuwe kansen en nieuwe eerste indrukken. Was jij op de middelbare school het stille type en wil je dat daar verandering in komt? Ben jij heel verlegen en wil je dat dat voortaan anders is? Dan is dit jouw kans om versie 2.0 van jezelf te laten zien. Remember IEDEREEN vindt zo’n eerste dag spannend en niemand weet goed wat voor houding ze aan moeten nemen. Maak daar gebruik van en laat zien dat jij het spontane, outgoing en fun type bent. Dat plus jouw likeable persoonlijkheid maken je al snel tot allemans vriend(in).

Ik was op de middelbare school het stille, verlegen type. Tijdens de les lette ik goed op en maakte ik vast mijn huiswerk. Na schooltijd had ik dan alle tijd van de wereld om de dingen te doen die ik leuk vond. In tegenstelling tot de ‘populaire’ groep die onder de lessen alleen maar kletsten en lol maakte. In hun ogen was ik maar een stuudje. Of ik viel niet eens op. En veel docenten wisten na een jaar mijn naam nog niet eens. Ik was een beetje de grijze muis.  Dat betekende niet dat ik geen vriendinnen had. Die had ik wel alleen die zaten in andere klassen. In tussenuren zat ik dan ook vaak in de mediatheek om huiswerk te maken. Ik vond het allemaal wel best. En in de pauzes ging ik lekker bij mijn vriendinnen staan en kon ik lekker mezelf zijn.

Na zes jaar de grijze muis te zijn geweest, zag ik een nieuwe opleiding als kans om mezelf opnieuw te profileren. Ik was door mijn bijbaan wat zelfverzekerder en ook een stuk volwassener. Ik vond dat ik er mocht zijn en keek niet meer tegen andere mensen op, omdat ze zoveel cooler waren. 

De eerste dag op mijn nieuwe school vond ik toch wel erg spannend. Ik wist niet goed waar ik heen moest en voor ik het wist had ik een grote J op mijn voorhoofd staan, omdat ouderejaarsstudenten dachten dat ik kwam voor de introductieweek. Wat ik op dat moment overigens zelf ook dacht. Maar toen mijn naam niet op de lijst stond, kreeg ik het wel even benauwd. De oude Tessa zou in paniek zijn geraakt. Maar de nieuwe Tessa was heel relaxed en dacht dat het vast wel goed zou komen. Al snel bleek dat ik een jaar mocht overslaan en ik dus geen introductieweek had. Ik werd naar een klaslokaal gebracht waar al een groep studenten zat. De grote J op mijn voorhoofd liet me meteen opvallen en bood genoeg gespreksstof. Iedereen wist wie ik was en ik had een onvergetelijke eerste indruk achter gelaten. Ook al was het onbedoeld ik ben er achteraf heel blij mee.

Good luck op jouw eerste schooldag! Enjoy!

Tessa (21 jaar) heeft de opleiding journalistiek gevolgd in Ede. Elke twee weken schrijft ze een weblog over haar leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...