Geschreven door Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in onbekend

Inspiratieloos

Gefrustreerd kijk ik naar de knipperende cursor op een verder akelig witte bladzijde. Over twee dagen moet ik weer een te gekke weblog plaatsen op TKMST, maar ik heb geen inspiratie. De deadline drukt op mijn schouders en mijn overvolle agenda helpt ook niet echt mee. Ik moet nu echt iets bedenken. Mijn gedachten dwalen af naar mijn studententijd. Mijn eerste schooldag, mijn stages, de eerste (negatieve) ervaringen met het OV, mijn eerste schooldag, afstuderen, minoren, gekke docenten, coole opdrachten, op kamers gaan. Je kan het zo gek niet verzinnen of ik heb er wel iets over te vertellen. Maar geen van die onderwerpen vind ik op dit moment geschikt om te gebruiken.

Gelukkig komt mijn inspiratie niet alleen vanuit mijn eigen ervaringen, maar ook van verhalen die ik hoor of lees of dingen waarover ik me verbaas. Tijdschriften, muziek, televisie, reacties. Alles kan een bron van inspiratie zijn. Misschien herken je het wel. Als je een werkstuk moet maken en je geen idee hebt waarover je het moet doen. Soms komt een te gek idee op een onverwachts moment naar boven. Zo heb ik vaak de meest creatieve ideeën net voor ik in slaap val of als ik onder de douche sta. Soms moet je het risico durven nemen om op het laatste moment met een briljant idee te komen in plaats van genoegen te nemen met een minder goed, leuk of creatief idee.

Tijdens mijn opleiding kreeg ik ook les in creatief schrijven. Daar werden me allemaal trucjes aangeleerd om ‘out of the box’ te denken. Bijvoorbeeld door te associëren. Als je aan groen denkt, denk je aan gras. Gras doet je denken aan een voetbalveld. Als je maar lang genoeg doorgaat, kom je op ideeën waar je anders nooit op zou komen. Een bekende methode die hier op lijkt is de woordspin.

Een andere leuke methode is om een bepaald begrip over verschillende sterktes te verspreiden. Op 25% zit je nog redelijk veilig en dicht bij de oorsprong en dit bouw je dan langzaam op tot aan de 100% waar je heel creatief en over the top associeert. Zo zie je dat een gebrek aan inspiratie ook een inspiratiebron kan zijn voor een weblog. Help mij op mijn inspiratieloze momenten en laat me weten waar jij graag over zou lezen!

Tessa (21 jaar) heeft de opleiding journalistiek gevolgd in Ede. Elke twee weken schrijft ze een weblog over haar leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...