Geschreven door Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in onbekend

Ontstressen

 

Pfft ik moet nog een verslag schrijven, een artikel maken, boodschappen doen, werken en eigenlijk ook nog even met mijn vriendin afspreken, want die heb ik ook al eeuwen niet meer gezien. Maar waar ik de tijd vandaan moet halen?

Soms ben ik al uren bezig om in mijn hoofd op een rijtje te krijgen wat ik allemaal moet doen en wanneer, zonder daadwerkelijk ook echt iets gedaan te hebben. Zo irritant! Uiteindelijk maak ik een to do list om alle informatie en taken uit mijn hoofd te krijgen en het allemaal te ordenen. Daardoor krijg ik wat meer rust in mijn bovenkamer en dan kan ik pas echt beginnen aan die enorme lijst.

Maar eerlijk is eerlijk het gevoel dat ik krijg als ik weer zo’n knoepert van een taak heb gedaan en hem van mijn lijstje mag strepen is GE-WEL-DIG! Daar krijg ik zo’n enorme energy boost van, dat ik meer wil! Soms schrijf ik zelfs stiekem ‘extra’ klusjes op om ze maar door te kunnen strepen. Want zeg nou zelf sinds wanneer is de container ophalen geen klusje?  

Wat ook heel  goed voor mij werkt, is het inplannen van leuke/positieve dingen. Niet alleen verslagen schrijven, de was in de machine doen en leren voor mijn tentamen, maar ook een tijdschriftje lezen, mijn favo programma kijken en even mijn Facebook checken.

Pas wel op dat je to do list niet oneindig lang wordt of dat je te weinig tijd inplant om je taken af te krijgen. Wees slim maar ook realistisch. Uiteindelijk hou je alleen jezelf voor de gek. Probeer ook niet te veel dingen voor je uit te schuiven. Kaboutertjes bestaan niet en ook je huiswerk maakt zichzelf niet.

Raak je een beetje gestrest van alles wat je (nog) ‘moet’ doen? No stress! Neem ook tijd om even lekker te ontspannen en leuke dingen te doen. Ga bijvoorbeeld lekker sporten. Goed voor je lichaam en je krijgt er meteen weer een lading energie bij. Maak ’s avonds voor het slapen gaan je hoofd leeg door een hoofdstukje te lezen of je favo muziek te luisteren om bij weg te dromen. Zo dommel  je heerlijk in slaap. Want ook voldoende slaap is belangrijk in je strijd tegen stress.

Heb je moeite om in slaap te komen doordat je hoofd te vol zit met alles wat je moet doen, leg dan een schrijfblokje en een pen naast je bed. Als er een idee in je hoofd omhoog popt, kun je ‘m opschrijven zonder bang te zijn dat je het vergeet (en niet in slaap valt, omdat je bang bent het idee te vergeten.) De beste ideeën ontstaan namelijk in de bus, in bed en in bad.

Als zelfs de ademhalingsoefeningen van yoga geen uitkomst meer bieden tegen de stress,  neem dan eens een verrukkelijk stuk chocola. Mmm…het antwoord op alle vragen als je het mij vraagt.

Tessa (21 jaar) heeft de opleiding journalistiek gevolgd in Ede. Elke twee weken schrijft ze een weblog over haar leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...