Geschreven door Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in onbekend

BFF’s

Toen ik in de tweede zat, wist ik het zeker. Ik heb de beste vriendinnen van de hele wereld en wij zijn NTB. BFF’s 4 life. We deden alles samen en hadden de grootste schik. Zelfs toen een deel van ons naar de HAVO ging en de rest naar het VWO wisten we onze vrije uurtjes en lunchpauzes zoveel mogelijk samen door te brengen.

Op school hadden we een vaste pauzeplek die wij met ons leven beschermden. Geen enkel ander groepje mocht daar staan. Het groepje werd steeds groter, want elk jaar leerde een aantal van ons weer nieuwe mensen kennen als ze in een andere klas kwamen. Zij werden moeiteloos opgenomen in de groep, maar eerlijk is eerlijk met de een had ik wat meer dan met de ander.

Na vijf jaar verlieten de eersten van ons de middelbare school. We hoorden niks meer van elkaar. En toen na zes jaar ook mijn examenfeest een feit was, was het einde van ons groepje ook onvermijdelijk. Die zomervakantie gingen we nog wel leuke dingen doen, maar toen wij in september allemaal een andere studie gingen doen in verschillende steden verwaterde het contact grotendeels. De afstand, het gebrek aan vrije tijd en de verschillende interesses kwamen tussen ons in. En meer dan af en toe een smsje was onze vriendschap niet meer. Op onze nieuwe scholen kregen we weer nieuwe vriendinnen. En het was goed zo.

Tot ik op een gegeven moment een mailtje kreeg van een oude vriendin met het idee om iets leuks te gaan doen met ons oude pauzegroepje. Iedereen was meteen enthousiast. Niet veel later stonden we op de bowlingbaan en leek het of we weer zestien waren. Just like old times. Veel lol, veel bijkletsen en te weinig tijd.

Nu spreken we eens in de drie maanden af met ons groepje en gaan we leuke dingen doen. Sommigen spreek ik alleen dan, maar met een paar is de vriendschap zelfs weer helemaal hot and happening. Super leuk natuurlijk.

Af en toe vraag ik me nog weleens stiekem af wie er nu op ‘ons’ plekje staan.

Tessa (21 jaar) heeft de opleiding journalistiek gevolgd in Ede. Elke twee weken schrijft ze een weblog over haar leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...