Geschreven door Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in onbekend

Goede voornemens

 

Het is weer december. De tijd van oliebollen, kerstbomen, sneeuw, gezelligheid, cadeautjes, vuurwerk, het samenzijn met familie en vrienden én goede voornemens. Ook roept deze tijd op om terug te blikken en vooruit te kijken. Op tv komen verschillende lijstjes voorbij met het belangrijkste nieuws van 2011, de leukste tv-momenten van 2011, in oudejaarsconferences blikken de komieken terug op een vaak weerbarstig jaar. En onder het genot van een oliebol wordt gesproken over goede voornemens, die meestal met het vuurwerk weer uiteenspatten.

Wat zijn jouw hoogte- en dieptepunten uit 2011? En wat ga jij in 2012 nou echt anders doen? Wil je beter je best doen op school? Meer lol maken met vriendinnen? Of vaker tegen je ouders zeggen hoe blij je met ze bent?

Dit zijn mijn highs en lows uit 2011! Welke dingen had ik graag anders gedaan? Wat had ik voor geen goud willen missen? En hoe ga ik het volgend jaar anders doen?

Mijn hoogtepunten uit 2011 zijn het behalen van mijn hbo-diploma, mijn te gekke stages (net voor mijn diploma-uitreiking ;)), hervonden vriendschappen, de uitbreiding van mijn contract en werkzaamheden bij de Albert Heijn, de superleuke personeelsavond die een daverend succes werd, mijn eerste keer sinds vier jaar weer op een paard zitten, elke reactie op mijn weblogs, uitgenodigd worden op sollicitatiegesprekken en het feit dat ik al mijn bijzondere, speciale en over the top gebeurtenissen mocht delen met mijn dierbaren.

Mijn dieptepunten uit 2011 zijn mijn vruchteloze zoektocht naar een journalistieke baan, mijn stukgelopen relatie, het moment dat ik van zes dagen per week werken (stage en bijbaan), terugviel naar één dag werken en me alle andere dagen zwaar nutteloos voelde. Dat ik niet mocht blijven bij mijn stageplekken, terwijl ik wegging met super hoge cijfers en positieve commentaren. En toen mijn broer en zus in korte tijd allebei het ouderlijk huis verlieten en ik alleen achterbleef met mijn ouders.

Al met al heeft 2011 me een aantal super momenten opgeleverd en was het weer een top jaar voor me. Je moet soms slechte tijden meemaken om te weten wanneer je het goed hebt. Ik ben klaar voor 2012!

Mijn goede voornemens voor 2012 zijn het vinden van een journalistieke baan, een paar kilo afvallen, genieten van alle mooie momenten met mijn dierbaren, minder klagen en er weer een kick ass jaar van maken.

Ik wens jullie fijne feestdagen en een knallend, sprankelend en liefdevol 2012!

Tessa (21 jaar) heeft de opleiding journalistiek gevolgd in Ede. Elke twee weken schrijft ze een weblog over haar leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...