Geschreven door Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in onbekend

Wat te doen met die poen ?

 

‘Ik wil graag een heel eindejaarslot met jackpot en eindcijfer 28,’ zo stond ik een paar dagen geleden in de winkel. Nadat ik eerst zelf tientallen mensen aan een lot had geholpen in de supermarkt waarin ik werk, kon ik het ook niet meer laten. Want stel je nou voor dat ik het winnende lot heb verkocht. Dat zou zuur zijn. Dus heb ik voor de zekerheid met alle mensen afgesproken dat als zij  het winnende lot hebben dat ze dan in ieder geval wel even aan me denken. Dus wie weet.

Maar hoeveel leuker zou het zijn als ik die 30 miljoen win? Wat kan je allemaal niet doen met zoveel geld. Alle onbereikbare doelen en dromen komen opeens zoveel dichterbij. Een wereldreis, studeren in Amerika, een eigen paard, een nieuwe auto, beleggen, een mooie villa, designkleding? Alles kan!

*Begint  te dromen*  

Een mooi groot appartement met genoeg kamers om eventueel met een gezin te wonen. Uitzicht op het water. In een mooie buurt. Helemaal ingericht naar mijn eigen smaak. Omdat geld geen rol speelt.

Een nieuwe auto. Niet dat er wat mankeert aan mijn Corsa uit 1993. Maar als ik dan toch genoeg geld zou hebben, dan wil ik wel een nieuwere auto. En net wat soepeler rijden. Want mijn zuurverdiende auto heeft nog geen stuur- en rembekrachtiging.

Een deel van het geld gaat naar mijn familie, want ik wil dat zij hun dromen ook waar kunnen maken en zich geen zorgen hoeven te maken of ze wel genoeg geld hebben om de maand door te komen.

Een paar miljoen zet ik op de bank om van te rentenieren. Toch ook een beetje aan de toekomst denken en niet alleen aan het hier en nu. Want met de huidige markt en de leeglopende pensioenfondsen is wat geld achter de hand nooit verkeerd. Daarnaast wil ik wel gewoon blijven werken, want stilzitten is nooit mijn ding geweest. Maar dan gewoon een paar dagen of vrijwilligerswerk. En misschien dat ik dan eindelijk de tijd en de rust vind om een boek te gaan schrijven.

Natuurlijk gaat er ook nog een deel naar een goed doel en wil ik gewoon een keer letterlijk shoppen tot ik er bij neerval.

*ontwaakt uit haar droom*

Maar helaas zal het allemaal bij dromen blijven, want ik hoorde laatst  dat de kans groter is dat er een vliegtuig op je huis stort, dan dat je die 30 miljoen wint. Toch is het best fijn om af en toe te dromen. Wie weet kom je daardoor wel een stuk verder bij je studiekeuze. Want wat zou jij het liefste doen als geld geen rol speelt? Zou dat niet altijd je uitgangspunt moeten zijn?!    

Tessa (22 jaar) heeft de opleiding journalistiek gevolgd in Ede. Elke twee weken schrijft ze een weblog over haar leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 

 

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...