Geschreven door Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in onbekend

Grenzen verleggen

 

Op de middelbare school was ik de grijze muis van de klas. Ik viel niet echt op en wilde dit ook absoluut niet. Ik hield er niet van om in de spotlights te staan en was super verlegen. Niet zo gek dus dat mensen in mijn omgeving enorm verbaasd waren toen ik vertelde dat ik journalistiek ging studeren. Journalisten zijn over het algemeen nieuwsgierige, onverschrokken types die overal in duiken. Ik paste niet echt in die omschrijving, maar wist wel dat ik enorm veel van schrijven hield.

Achteraf denk ik vaak dat ik onbewust voor deze studie heb gekozen om mezelf uit te dagen. Mensen bellen en het hemd van het lijf vragen? Ik vond het al eng om de dokter te bellen om een afspraak te maken. Maar voor mijn studie moest ik het doen. Ik ben door mijn opleiding in veel situaties terecht gekomen die ik normaal zou vermijden.

Zo heb ik regelmatig mijn grenzen moeten verleggen:
- Met het openbaar vervoer naar de andere kant van het land om iemand te interviewen.
- Naar België met de klas voor een uitwisseling. Waar we op de terugweg ingesneeuwd raakten en amper thuis konden komen.
- Twee weken naar Oekraïne of all places voor een mediareis.
- Met een kladblokje op pad in een winkelcentrum om mensen te interviewen.
- Drie maanden helemaal alleen op kamers in Amsterdam.
- Stage lopen bij twee grote tijdschriften. Waar ik ook steeds weer werd uitgedaagd om mijn grenzen op te zoeken.
- And so on.

Ik heb enorm veel angsten overwonnen en ben echt een heel ander persoon geworden. Vooral in mijn laatste schooljaar ben ik super veranderd. Tijdens mijn stages zag ik met eigen ogen dat ik goede stukken kan schrijven. En het gevoel dat je krijgt als jouw artikel in een tijdschrift staat dat gewoon landelijk te koop is, is onbeschrijflijk. Mijn zelfvertrouwen groeide met de minuut en ik merkte dat ik toch echt wel heel goed voor mezelf kon zorgen.

Op kamers werd Ik gedwongen zelfstandig te worden. Daarnaast had ik natuurlijk nog mijn baan bij de Albert Heijn waar ik ook steeds zelfverzekerder werd in het te woord staan van (lastige) klanten.

Door het naderende einde van mijn studie werd ik gedwongen om serieus na te denken over mijn toekomst plannen. Solliciteren, werk, eventueel verhuizen voor werk, etc. In plaats van in paniek te raken, kreeg ik een enorme boost. Toen wist ik pas echt dat ik een andere Tessa was.

Tessa (22 jaar) heeft de opleiding journalistiek gevolgd in Ede. Elke twee weken schrijft ze een weblog over haar leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...