Geschreven door Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in onbekend

Terug naar vroeger

 

Mijn ouders hebben last van opruimwoede. In no time staan er allemaal dozen uitgestald op de zolder. Dozen vol herinneringen aan vroeger. Ik heb totaal geen zin om op te ruimen, maar mijn nieuwsgierigheid wint. Voor ik het weet, graai ik in de dozen. Mijn eerste werkjes, werkstukken, schoolschriften, lesboeken, rapporten, tekeningen en foto’s. Voor even ben ik weer dat kleine meisje.

Ik open een oud rekenschrift en zie allemaal krullen. Goh wat was ik daar toch goed in! Tot ik op de middelbare school wiskunde kreeg.

Een handgeschreven werkstuk over kippen. Ik kan me nog goed herinneren dat ik die maakte. Trots dat ik was. Toch ben ik maar wat blij dat we tegenwoordig computers hebben. Geen verkrampte handen meer van het lange schrijven. En mensen kunnen ook echt lezen wat er staat, want mijn handschrift is nou niet bepaald leesbaar.

Dan blader ik door een oud klassenboek van groep 4. Iedereen heeft een gedichtje geschreven. Met een grote glimlach zie ik dat ik gedicht, na gedicht, na gedicht heb geschreven. Niveau er was eens een meisje, die at een ijsje. Maar toch!

Vroeger wilde ik super graag ouder zijn. Ik voelde me met 12 al een hele volwassen meid. En vond het mega cool als ik met mijn oudere zus en haar vrienden op pad mocht. Tot grote ergernis van haar. Ik was trots toen ik als enige van mijn vriendinnen al 16 was en dus alcohol mocht halen. Toen ik 18 werd, kon ik niet wachten om te beginnen met rijlessen. Helaas was ik geen natuurtalent en moest ik mega veel lessen nemen, waardoor ik het opeens allemaal niet meer zo tof vond.

Ook droomde ik op de middelbare school al over studeren. Dan moest je met de trein naar school of misschien zelfs wel op kamers. Ik zag mezelf al helemaal zitten in die trein. Uiteindelijk koos ik voor een hogeschool bij mij in de buurt en kon ik met de auto naar school. Mijn treindroom veranderde in een nachtmerrie toen ik voor mijn stage vijf dagen in de week op en neer moest naar Amsterdam. Wat een ramp! Rennen voor de trein en ‘m dan nog net missen, vertragingen, onduidelijke omroepberichten en te laat op afspraken komen. Nou super cool hoor!

Op kamers gaan was nooit mijn plan. Maar toen ik weer naar Amsterdam moest voor een stage besloot ik toch maar eens op jacht te gaan. Na een paar freaky huisbazen, mini kamers voor mega veel geld en nare buurten vond ik uiteindelijk een mooie kamer met toffe huisgenoten. En opeens was op kamers gaan niet meer zo erg als ik altijd had gedacht.

Alle spullen in die dozen brengen me terug naar een bepaald moment in mijn leven. Soms leuke en soms minder leuke momenten. Vroeger wilde ik maar wat graag ouder worden. Maar nu verlang ik af en toe weer terug naar de tijd dat alles zo makkelijk was. De basisschool was zo lekker simpel vergeleken met nu. *zucht*    

Tessa (22 jaar) heeft de opleiding journalistiek gevolgd in Ede. Elke twee weken schrijft ze een weblog over haar leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...