Geschreven door Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in onbekend

Examens

 

Met de zomerse temperaturen buiten, zou je bijna vergeten dat er een heleboel eindexamenkandidaten in gymzalen zitten te puffen en te zweten. Toch komen er weer genoeg nieuwsberichten over de examens naar buiten. Zo zijn er na twee examenweken 100.000 klachten binnengekomen bij het LAKS. Dit is minder dan ze hadden verwacht na het verscherpen van de eisen voor de examens. Met nog een paar dagen te gaan, zal het aantal klachten naar verwachting niet het record van 2010 verbreken van 149.000 klachten. 

Verder valt er op nu.nl te lezen dat het aardrijkskunde examen van leerlingen op een school in Bergen op Zoom ongeldig is verklaard, omdat er Bosatlassen uitgedeeld zijn. Dat terwijl die verboden waren tijdens dit examen. Een grote blunder dus!

En ook de grote warmte is onderwerp van gesprek. Al zouden scholen juist iets doorslaan in hun poging de warmte tegen te gaan en zijn de zalen vaker te koud.

Nog een paar vakken en dan zit het er voor dit jaar weer op. Na een periode van oefenexamens maken, snel berekenen hoeveel je moet halen om te slagen, zenuwen, stress, buikpijn en het blokken in die vieze stink gymzalen kun je dan alleen nog maar wachten. Wachten op de uitslag.

Waarschijnlijk heb jij meteen toen je de zaal uit liep het hele examen doorgenomen met je klasgenootjes die ook net klaar waren. “Wat had jij?” “Hoe ging die?” “Vond je het moeilijk?”
Of heb jij tijdens het maken van je examen je antwoorden bijgehouden op een extra blaadje? Dan kun je mooi zelf je examen  vast nakijken op het internet. Pas wel op dat je niet te streng of te mild bent in het beoordelen van je antwoorden! Meer dan wachten op de uitslag kan je toch niet doen. 

Sommigen weten het al zeker. Ik ben geslaagd. Die stonden er al zo goed voor dat ze bij wijze van een 1 mochten halen. Maar voor anderen kan het er net om hangen. En dan duurt het nog lang tot de daadwerkelijke uitslag op 14 juni. Nog een dag vol spanning. Word je wel of niet gebeld? Ben je wel of niet geslaagd?

Een ding is zeker: Een nieuwe fase in je leven komt dichterbij. Studeren!
Voor nu nog even veel succes! Geniet van je welverdiende zomervakantie. En hopelijk tot volgend studiejaar op je vervolgopleiding!

Tessa (22 jaar) heeft de opleiding journalistiek gevolgd in Ede. Elke twee weken schrijft ze een weblog over haar leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...