Geschreven door Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in onbekend

Anticlimax

 

Als ik een goed boek lees, moet hij direct uit. Een nieuwe film wil ik zo snel mogelijk zien. En bij een goede serie kijk ik het liefste een heel seizoen in een paar dagen tijd. Voor even geeft dat een gelukkig gevoel. Tot het moment dat ik de laatste pagina omsla of de aftiteling begint. Een enorme anticlimax is het gevolg. Het is voorbij en ik kan niet meer terug. Je kan het vergelijken met het eten van een reep chocola. Op het moment zelf vind je het lekker en geniet je er van. En als hij op is baal je en voel je je schuldig dat je er zoveel van gegeten hebt.

Als jij je diploma binnenkort op kunt halen, heb je misschien ook wel even zo’n moment. Je middelbare schooltijd is nu definitief voorbij. Na  4, 5 of misschien wel 6 jaar op de middelbare school is het tijd voor een nieuwe fase in je leven.

Ik weet nog heel goed dat ik mijn diploma op ging halen en dacht: Oké dit was het dan. Ik gooi de deur achter me dicht en kom hier nooit meer terug. In de zes jaar die ik daar op school heb gezeten, heb ik vaak gewenst dat het snel voorbij was. En de school regelmatig vervloekt om dingen die ze weer eens slecht of zelfs helemaal niet geregeld hadden. De nutteloze vakken zou ik absoluut niet missen. Nee als ik straks zou gaan studeren dan kreeg ik allemaal maar vakken die ik echt leuk vond. (Helaas bleek dit niet waar te zijn en kreeg ik ook tijdens mijn studie veel vakken waar ik het nut niet van in zag.) De verplichte uitstapjes naar saaie musea, onverwachte schriftelijke overhoringen, rare docenten ze konden me gestolen worden. Maar toen het echt zo ver was, was het toch wel een beetje een anticlimax. En stiekem zou ik die ‘stomme’ school ook wel een beetje gaan missen. Inmiddels was alles daar vertrouwd, had ik een vaste vriendengroep en kende ik de docenten. Dat alles zou zomaar wegvallen. Had ik wel echt genoeg genoten van mijn schooltijd? De leuke, gekke, spannende en bijzondere ervaringen die je alleen op de middelbare school mee kan maken. Of was ik net als tijdens het lezen van een goed boek te gretig geweest en had ik daardoor iets gemist?  

Mijn vriendinnen gingen allemaal iets anders doen. De een ging in Utrecht studeren, de ander ging naar Amsterdam en weer een ander ging er een jaartje tussenuit om wat van de wereld te zien. Plechtig beloofden wij elkaar om contact te houden en nog net zo vaak met elkaar af te spreken. Veel van hen spreek ik nooit meer. Een paar meiden zie ik nog wekelijks.

Weet jij al wat je gaat doen nu je je diploma hebt? Ga jij er een jaartje tussenuit om wat van de wereld te zien? Een jaar werken om ervaring op te doen? Of meteen aan een nieuwe studie beginnen? Super veel succes! En geniet van elke seconde, want voor je het weet is het voorbij…

Tessa (22 jaar) heeft de opleiding journalistiek gevolgd in Ede. Elke twee weken schrijft ze een weblog over haar leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...