Geschreven door Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in onbekend

Summer feeling

 

Nog een paar weken en dan is het zomervakantie! Na een jaar lang bikkelen, toetsen maken en (saaie) lessen volgen is het nu tijd om te ontspannen. Wel even wennen hoor van stress en drukte in je hoofd naar weken waarin je niets moet. Of jij nou alle dagen uitslaapt en in de zon gaat liggen of dat je elke dag een nieuwe uitdaging aangaat. It’s up to you!

Om te voorkomen dat je je gaat vervelen heb ik hier nog wat tips voor een te leuke zomervakantie:

- Zet je wekker op een normale tijd. Iedereen snapt dat je in je vakantie niet om 7 uur al naast je bed staat te springen, maar elke dag tot het middaguur blijven slapen is ook niet goed voor je. In plaats van dat je uitgerust wakker wordt, bereikt je energie dan een tragisch dieptepunt en ben je de hele dag brak. Beter is het om je wekker te zetten om een uurtje of 9 á half 10. Je lichaam krijgt hierdoor ritme en zo ben je veel meer uitgeslapen om alles uit je vakantie te halen.

- Organiseer samen met je vriendinnen een pool party. Zet een opblaaszwembadje in de achtertuin, maak zelf een heerlijke fruitsalade en serveer ijskoude limonade. Nog wat zomerse muziek erbij en het wordt een gegarandeerd succes.  

- Zoek een vakantiebaantje. Vult je dagen en je portemonnee!

- Het hele jaar door heb je het super druk en ben je blij als je even geen lesboeken voor je neus hebt. Logisch ook dat je dan veel minder leest. Maar in de zomervakantie kan je de gemiste tijd inhalen en kun je dagenlang boeken lezen.

-In de zomervakantie zijn er heel wat outdoor festivals. Kijk of er één bij jou in de buurt is!

- De zomervakantie is all about you. Neem lekker veel tijd voor jezelf. Verwen je lichaam met een maskertje, een massage of een schoonheidsslaapje. Relax en hou je hoofd koel. Maak je niet druk om de stress van alledag. Dat kan morgen ook wel. In de vakantie alleen maar me-time!  

- Pak wat oude tijdschriften uit de kast en maak een moodboard. Bijvoorbeeld van je perfecte vakantie. De zonnige plaatjes, verleidelijke zwembaden en vrolijke zomeroutfits geven je ook tijdens een hevige Hollandse plensbui een zomers gevoel.

- In een creatieve bui? Zoek op het internet naar DIY (Do It Yourself) video’s, uitleggen en werkjes. Kan jij zelf je zonnebril in Lady Gaga style pimpen?

- Ga naar de kapper voor een korte zomerse coupe.

- Koop het vakantieboek van jouw favo tijdschrift en quiz er op los.

Ook als het weer in Nederland niet de gewenste tropische temperaturen behaalt, kan je er een kick-ass zomervakantie van maken.

Tessa (22 jaar) heeft de opleiding journalistiek gevolgd in Ede. Elke twee weken schrijft ze een weblog over haar leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...