Geschreven door Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in onbekend

Een nieuwe agenda

 

Het schooljaar is nog niet afgelopen of er liggen al weer nieuwe agenda’s in de winkel. Van super simpele exemplaren tot heuse organisers. Het kopen van een agenda lijkt makkelijk, maar kan erg tricky zijn. Heb jij er al eentje aangeschaft of wordt het een last minute klusje?

Al vanaf groep 7 werk ik met een agenda. De eerste was een übercoole agenda met veel plaatjes van paarden. Repetities, spreekbeurten en andere ‘belangrijke’ gebeurtenissen schreef ik er in op. In mijn eerste jaren op de middelbare school had ik ook nog agenda’s van hippe merken, maar op een gegeven moment vond ik het niet meer leuk en kocht ik een goedkope uitvoering die ik zelf pimpte. Ik knipte plaatjes uit tijdschriften, zocht mooie quotes en mijn vriendinnen verzorgden de finishing touch door er lieve, grappige en ontroerende verhaaltjes en anekdotes in te schrijven. Dat waren naar mijn idee de mooiste agenda’s. De agenda’s die je bewaart en nog eens inkijkt met een grote glimlach.

Maar niet alleen het uitzoeken van de juiste schoolagenda was super belangrijk op de middelbare school. Als je niet de juiste schooltas, schriften, etui en agenda had, hoorde je er niet bij. Ik had een enorme Kipling tas die brugpieperproof was. Tien kilo boeken kon daar gemakkelijk in. Maar het leek wel of ik elk schooljaar minder boeken gebruikte of meenam naar huis dus die tas werd te groot en nutteloos. Bovendien was Kipling uit en was een Eastpack ineens helemaal hot.

Zoals een agenda op de basisschool nog een accessoire was, werd het op de hogeschool een echte must. Deadlines, tentamens, tussenopdrachten en andere afspraken deden mijn hoofd overstromen.

Toen ik moest gaan shoppen voor mijn eerste jaar op de hogeschool was ik gek genoeg zo klaar. Een paar collegeblokken, markeerstiften, een simpele agenda en een nieuwe etui. Meer had ik niet nodig.

Misschien ga jij volgend jaar naar een nieuwe school, waar jij een goede eerste indruk wil achterlaten. Logisch natuurlijk. Maar neem van mij aan dat het niet zit in het kopen van de juiste tas, agenda of pennen. Dus koop wat jij mooi vindt en ga vol zelfvertrouwen naar de introductieweek. Want met een mooie glimlach en zelfvertrouwen maak je pas echt een onuitwisbare eerste indruk.

Tessa (22 jaar) heeft de opleiding journalistiek gevolgd in Ede. Elke twee weken schrijft ze een weblog over haar leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...