Geschreven door Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in onbekend

Toekomstdromen

 

De zon verwarmt mijn gezicht. Een heerlijk windbriesje geeft precies genoeg verkoeling. Helemaal ontspannen geniet ik van de rust om me heen. Gedachten stromen mijn hoofd binnen. Ik probeer ze te ordenen, te grijpen en te begrijpen. Langzaam droom ik weg…

Ik word uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek bij het bedrijf waar ik graag wil werken. Ik bedenk welke kleren ik aantrek, wat ik ga zeggen, hoe het gesprek verloopt en hoe ze me uiteindelijk vertellen dat ik de perfecte kandidaat voor ze ben.

Een paar momenten later bedenk ik me hoe het zou zijn om daar te werken. Hoe mijn dagen er uit zouden zien. Hoe ik elke dag heen er weer reis van mijn huis naar mijn werk. Dan krijg ik een perfecte ingeving en bedenk dat ik een eigen huisje kan zoeken in de buurt van mijn nieuwe werk. Ik fantaseer hoe ik het ga inrichten. Welke bank, welke kleuren ik op de muren ga smeren en hoe heerlijk het zou zijn om met niemand rekening te hoeven houden.

Zulke dromen heb ik vaak. Als ik onder de douche sta of net voor het slapen gaan. Elke keer droom ik het net weer een beetje anders. Een andere baan, een ander huis, een andere woonplaats. Het gene wat ik de ene keer wil, wil ik niet altijd ook de volgende keer  weer. Dat is het mooie aan dromen over je toekomst; wat de ene dag misschien nog onmogelijk lijkt, kan de volgende dag binnen handbereik liggen. Soms komen er kansen op je pad die je leven een heel onverwachte wending geven. Of er zijn mensen die jouw levensweg beïnvloeden op positieve of negatieve manier.

Het gaat er uiteindelijk om dat je je ontwikkelt en daar pas je je dromen en doelen op aan. Sommige mensen weten al heel vroeg wat ze willen worden. Zo heb ik een vriendinnetje dat al vanaf de eerste op de middelbare school riep dat ze optometrist wilde worden. Nu, jaren later,  is ze afgestudeerd optometrist. Anderen weten op hun 25e nog niet wat ze willen worden en wisselen steeds van studie.

Maar uiteindelijk komt iedereen waar hij of zij zijn moet. Misschien niet de plek die je altijd voor ogen had. Maar wel één waar je tot je recht komt.

De lucht wordt donkerder en de wind wordt harder. Verbaasd kijk ik op en zie dat een grote wolk voor de zon is geschoven. Balen!

Tessa (22 jaar) heeft de opleiding journalistiek gevolgd in Ede. Elke twee weken schrijft ze een weblog over haar leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...