Geschreven door Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in onbekend

Awkward

 

Ik sla mijn ogen naar de grond, terwijl ik mijn wangen rood voel kleuren. OMG super gênant. Snel kijk ik of niemand heeft gezien hoe ik net keihard oncharmant onderuit ging. Helaas! Ik zie een paar voorbijgangers naar me kijken. Snel hijs ik mezelf omhoog en strompel met een stalen gezicht zo goed als het gaat door. Ik verbijt de pijn. Als ik de hoek om loop, check ik snel mijn knieën. Ai dat wordt een blauwe plek. Op mijn andere knie zit zelfs een schaafwond. Echt weer iets voor mij.

Herkenbaar? We blunderen allemaal wel eens. Zo heb jij vast als klein kind weleens iemand anders  hand gepakt, omdat je dacht dat het je moeder was. Of aan een meneer gevraagd of je “haar” misschien kon helpen. Maar ik ben denk ik wel de koningin van het blunderen. Als het een olympische sport zou zijn, zou ik een gouden medaille binnen slepen.

In ongemakkelijke situaties ga ik vaak blozen en zweten. Ik word me opeens enorm bewust van de mensen om me heen en heb het idee dat iedereen naar mij kijkt. Eigenlijk is dit een hele egoïstische gedachte, want waarom zou iedereen naar mij kijken? Maar het komt eigenlijk voort uit onzekerheid. Mensen zullen me wel dom vinden of me uitlachen. Je gaat jezelf meten aan een norm die je zelf hebt bedacht, maar hoe objectief is die norm? Af en toe een blunder maken, is eigenlijk helemaal niet verkeerd. Je leert namelijk van je fouten. We zeggen niet voor niets dat je leert met vallen en opstaan. 

Als andere mensen blunderen, lach je daar misschien smakelijk om en wie weet geeft het jou ook een goed gevoel onder het mom van ik ben niet de enige of het had mij ook kunnen overkomen, maar het gebeurde gelukkig bij haar. Maar hoeveel gênante momenten kan jij je nog herinneren van je vriendinnen? Natuurlijk wel een paar, maar nooit zoveel als ze daadwerkelijk hebben gemaakt. En hoeveel blunders van een compleet onbekend persoon kun jij je nu nog voor de geest halen? Wedden dat jij er vooral veel van jezelf voor de geest kunt halen.

Wat is jouw meest gênante moment?

Tessa (22 jaar) heeft de opleiding journalistiek gevolgd in Ede. Elke twee weken schrijft ze een weblog over haar leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...