Geschreven door Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in onbekend
1

Back to school

 

Weet de zon ons kikkerlandje eindelijk goed en wel te vinden, is de vakantie al (bijna) voorbij. Balen! De tropische temperaturen waar je de hele zomer op hebt gewacht, zijn er hoor. Alleen een beetje te laat. Hopelijk heb jij toch een te gekke vakantie gehad en ben je weer helemaal opgeladen, want de scholen zijn weer begonnen. En het belooft weer een druk en spannend schooljaar te worden.

Misschien ga jij je laatste schooljaar op de middelbare school in. Dan wordt het een heftig jaar met als hoogtepunt de examens aan het einde van het jaar. Je hele schoolperiode werk je naar dit moment toe en dan is het opeens zover. Geloof in jezelf dan komt het allemaal goed. Dit wordt het schooljaar waarin jij je diploma haalt en weer een mijlpaal in je leven bereikt. Al lijkt het allemaal nog heel ver weg, het jaar vliegt voorbij. Geniet van alle ‘laatste’ momenten op je middelbare school. En bereid je goed voor op je vervolgstudie. Ga op onderzoek uit zodat je straks weet welke opleiding je wilt gaan volgen na je examens.

Of wordt dit voor jou het jaar waarin je aan een ‘nieuwe’ studie gaat beginnen? Een jaar waarin alles nieuw en spannend is. Te beginnen met een introductieweek om je studiegenoten te leren kennen en waar jij een te gekke eerste indruk kunt maken. Maar ook een jaar met heel veel eerste indrukken voor jou. Een nieuwe school, misschien wel op kamers gaan, reizen naar je hogeschool, nieuwe leraren, andere opdrachten, studiepunten in plaats van gemiddeldes, studentenverenigingen. Kortom een jaar vol veranderingen.

Wordt dit jouw jaar om te shinen? Knal jij je moeiteloos door dit jaar heen of gok je het er op dat je zonder al te veel te doen het ook wel gaat redden? Hoe dan ook je hebt het zelf in de hand. Geniet vooral van alle mooie momenten die dit jaar je hoogstwaarschijnlijk gaat brengen. En wees vooral niet bang om nieuwe dingen te proberen maar blijf jezelf.

Enjoy!

Tessa (22 jaar) heeft de opleiding journalistiek gevolgd in Ede. Elke twee weken schrijft ze een weblog over haar leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 

 
1

Reacties

Anoniem zegt:

22/08/2012 om 15:52

Nice verhaal!

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...