Geschreven door Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in onbekend

Rare gewoontes

Gekke gewoontes hebben we allemaal. Toch?! Zo check ik altijd eerst wie het artikel heeft geschreven als ik een tijdschrift lees. Een colofon lees ik met hoge mate van interesse. En teksten kan ik niet meer gewoon lezen. Elke zin weeg ik in mijn hoofd; hoe kan dit beter? Of wat kan ik hier van leren? Een vorm van beroepsdeformatie? Ik denk het wel.  

Boodschappen doe ik ook niet graag meer. Ik irriteer me aan lege schappen, lange rijen, treuzelende klanten, klanten die me vragen waar iets ligt, omdat ze toevallig weten dat ik hier ook werk, maar de grootste irritatie is een onbeschofte of niet klantvriendelijke caissière. Ik ben allergisch voor caissières die zeggen: ‘Zegels?’ ‘Bon?’. Dan gaan mijn nekharen rechtovereind staan. Daar irriteert iedereen zich aan zal je misschien denken. En misschien heb je wel gelijk.

Deze gewoontes zijn misschien wel een beetje gek, maar niet enorm vreemd en zeker niet storend voor anderen. Helaas blijft het hier niet bij. Zo draai ik een deur op slot en voel ik meteen of ‘ie echt wel dicht zit. Dit doe ik ook bij mijn auto. Soms twijfel ik als ik wegloop en móet ik teruglopen om het nog eens te checken. Doe ik dit niet, dan denk ik de komende uren alleen nog maar aan mijn auto. Superirritant! Mijn vriendinnen lachen me altijd uit als ik halverwege de parkeerplaats weer besluit terug te lopen om het toch nog even te checken. Better safe than sorry!

Toen ik voor mijn stage op kamers zat, twijfelde ik eens of ik de kraan wel dicht had gedraaid. Ik dacht er onderweg naar mijn stage aan, maar was al aan de late kant, dus kon echt niet meer terug om te kijken. De hele dag had ik extreme buikpijn en kon me totaal niet concentreren. In mijn hoofd heb ik wel zes scenario’s afgespeeld waarbij het hele huis, of soms zelfs de hele flat, onder water stond als ik terugkwam. Maar je raadt het al. Toen ik terugkwam, zat de kraan natuurlijk netjes dicht en was er niks aan de hand.

Wat is jouw gekste gewoonte? Heb je hier last van in het dagelijks leven? En hoe deal jij er mee? Laat een berichtje achter en let me know!   

Tessa (22 jaar) heeft de opleiding journalistiek gevolgd in Ede. Elke twee weken schrijft ze een weblog over haar leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...