Geschreven door Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in onbekend
1

YOLO

 

Ik betrap me er steeds vaker op dat als mensen aan me vragen hoe het gaat ik altijd geneigd ben om te zeggen dat het goed gaat. Al is het vaak niet de waarheid en zijn er een hoop dingen aan de hand. Maar op de één of andere manier zeg je niet zo snel dat het niet goed gaat om vervolgens uit te wijden over je problemen. Zeg je wel een keer dat het eigenlijk niet zo goed gaat, dan is de kans groot dat de persoon die de vraag stelde zo snel mogelijk weg probeert te komen of niet verder door zal vragen. Hoe gemeend is die vraag? Is het niet gewoon een beleefdheidsvorm in plaats van oprechte interesse?

We leven in een tijd waar iedereen op Facebook en Twitter laat zien hoe goed ‘ie het wel niet heeft. Foto’s van lekker eten, updates over een bezoekje aan een te gekke musical of die geweldige stapavond met je vrienden. Een echte ‘kijk mij eens’-cultuur. Daardoor ben je geneigd om altijd te zeggen dat het goed met je gaat en nooit te benoemen als het een keer iets minder gaat. Je zet niet zo snel op Facebook dat je je eenzaam, verdrietig of bang voelt. Hoe vaak zeg jij dat het goed gaat met je terwijl er eigenlijk duizenden dingen aan de hand zijn?

Om maar niet toe te hoeven geven dat het niet zo goed met je gaat, verval je al snel in gedachten als: ‘Als ik een baan heb, dan gaat het vast beter.’ ‘Als ik een relatie krijg, dan word ik gelukkig.’ In plaats van bezig te zijn met het hier en nu ga je over je toekomst fantaseren om aan het nu te ontsnappen. Maar verlies je op die manier niet een hoop kostbare tijd? Verander de dingen waar je invloed op hebt en laat los waar je geen invloed op hebt. Klinkt simpel, maar dat is het niet.

Het motto YOLO (You Only Live Once) is op dit moment helemaal hot. Het is een way of life geworden onder jongeren. Geef je leven nu een powerboost, want je leeft maar één keer. Wacht niet tot iets aan komt waaien, maar neem het heft in eigen handen. Schrijf dat boek dat je al jaren wil schrijven, zeg die hunk dat je een crush op ‘m hebt of ga in het buitenland studeren. Helaas zijn er ook jongeren die doorslaan en YOLO gebruiken als excuus om gekke, gevaarlijke of onverantwoordelijke dingen te doen. Ik denk niet dat dat is wat hier mee wordt bedoeld.

Wat heb jij altijd al willen doen, maar nog steeds niet gedaan?    

Tessa (22 jaar) heeft de opleiding journalistiek gevolgd in Ede. Elke twee weken schrijft ze een weblog over haar leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 

 
1

Reacties

Anoniem zegt:

18/12/2012 om 13:07

Hallo Tessa,
We vinden deze blog zeer interresant. Het klopt wat je zegt want sommige mensen durven niet te zeggen hoe ze zich voelen. Deze blog inspireerd mensen op de manier van denken en op de manier van leven want wat jij al zei: "YOLO"!

groetjes de anonieme schrijvers

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...