Geschreven door Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in onbekend

Geluk

 

Het is elk jaar weer hetzelfde liedje. Ik neem me voor om dit jaar geen kerstkaarten te versturen, totdat ik de eerste paar kaarten ontvang en ik het wel netjes vind om even een kaartje terug te sturen. Al snel bedenk ik dat als ik haar een kaartje stuur ik die andere vriendin ook echt niet mag vergeten en voor ik het weet heb ik weer een hele stapel kerstkaarten de deur uit gedaan. Stiekem vind ik het ook wel heel erg leuk om kaartjes te ontvangen. Het idee dat er iemand aan je denkt en je een gelukkig nieuw jaar wenst. Maar hoe ziet een gelukkig nieuw jaar er uit en wat is geluk dan precies?

Geluk is een heel ruim begrip. Voor de één zit geluk in geld en bezittingen voor de ander zit het juist in de kleine dingen van het leven. Ik denk dat het ook heel erg afhangt van je situatie. Waar word je nog echt gelukkig van als je alles al hebt? Of ben je dan juist al ultiem gelukkig? Of word je daar uiteindelijk juist ongelukkig van? En wat als je helemaal niks hebt. Kan je dan niet gelukkig zijn? Of word je gelukkig van andere dingen?

Ik las laatst de tegeltjeswijsheid: ‘De rest van de wereld heeft een klok, wij hebben de tijd.’ Dit zou een Afrikaans gezegde zijn. Ik moet zeggen dat er wel wat in zit. Zijn wij niet veel te gehaast? En genieten wij nog wel genoeg van de dingen die we wel hebben? Of vinden wij alles te vanzelfsprekend?

Het ultieme geluk voor mij is:
* Mijn nichtje die op mijn bed springt om me wakker te maken
* Stappen met mijn vriendinnen
* Altijd weten dat er mensen voor je klaar staan om je op te vangen als je valt
* Slapen in een net verschoond bed
* Iets kunnen doorstrepen op mijn to do lijstje
* Alles geven tijdens een lesje Zumba
* Voor het slapen gaan een goed boek lezen en mezelf steeds voornemen om nog      één hoofdstukje te  lezen tot het boek uit is
* Op de bank zitten met een heerlijk warm kopje thee

Je merkt wel, het zijn voor mij niet de ‘grote’ dingen als een grote auto en dergelijke die me het geluksgevoel bezorgen. Voor mij zit geluk vooral in die kleine dingen die we vaak als vanzelfsprekend accepteren. Op dit moment kleppert de brievenbus en stort de postbode zomaar vijftien geluksmomentjes van mijn vriendinnen op mijn deurmat…   

Waar word jij echt gelukkig van? Een toets die je gehaald hebt? De nieuwste iPhone?

Tessa (22 jaar) heeft de opleiding journalistiek gevolgd in Ede. Elke twee weken schrijft ze een weblog over haar leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...