Geschreven door Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in onbekend

Winter Wonderland

 

Als ik door het raam naar buiten kijk, vind ik het schitterend. Die witte vlokjes die één voor één naar beneden dwarrelen en de wereld langzaam wit kleuren. Alles ziet er zo schoon uit en een knus gevoel bekruipt me. Ik kan er uren naar kijken terwijl ik op de bank lig onder een warme plaid en met een kopje thee in mijn handen. Tot ik naar buiten moet…

Gewapend met  een dikke jas, een sjaal, een paar beenwarmers, snowboots, een te lelijke maar super warme muts en dikke wanten waag ik de strijd. Als ik één stap naar buiten zet, voel ik mijn voet al wegglijden. O jee! Dit wordt nog wat. Omdat ik geen zin had om de sneeuw van mijn auto af te halen en omdat ik daar ook eigenlijk geen tijd meer voor heb als ik nog op tijd op mijn afspraak wil komen, pak ik mijn fiets uit de schuur. Ik heb al meteen spijt van mijn keuze, maar ik kan niet meer terug. Ik ben weer iets te lang op bed blijven liggen en heb nu haast. Het roept herinneringen op aan mijn schooltijd waarin ik elke dag door weer en wind naar school moest fietsen. 

Als ik de poort achter me dichttrek en op mijn fiets wil klimmen, merk ik dat ik niet vooruit kom in de sneeuw. Ik kan me nauwelijks afzetten om vaart te maken, omdat mijn voet elke keer weer wegglijdt. Ik besluit om het eerste stukje te lopen. Als ik eindelijk een stukje weg heb gevonden dat wel redelijk gestrooid is, probeer ik opnieuw op te stappen. Het lukt me met veel moeite. Geconcentreerd kijk ik voor me en probeer over de schoonste stukjes weg te fietsen. Bang om uit te glijden. In de bochten minder ik vaart. Even ben ik vergeten dat mijn remmen niet zo goed werken en ik ga iets te hard. Mijn achterband glijdt weg en ik kan mijn fiets nog maar net overeind houden. De kou slaat op mijn hoofd en sneeuwvlokjes dwarrelen in mijn ogen en mond.  Oh wat ben ik verwend met mijn autootje.

Ik fiets langs een school en een aantal kinderen vindt het leuk om me met sneeuwballen te bekogelen. Great! Dat kon er ook nog wel bij. Met veel moeite bereik ik mijn bestemming. Mijn wangen gloeien, mijn neus loopt en mijn voeten zijn koud en nat. Ik ben alweer helemaal klaar met de sneeuw. Wat een bende. Wegen worden vies glad en drassig, het treinverkeer ligt helemaal plat als er maar een klein beetje sneeuw valt en het is ijs en ijskoud.

Na een barre fietstocht terug naar huis, pak ik mijn plaid en zet ik een lekker kopje thee. Ik droom van een heerlijke zomerse bestemming…overigens prachtig zo’n winter wonderland, maar dan óf met mijn thee in de huiskamer, óf vanuit mijn verwarmde auto. 

Tessa (23 jaar) heeft de opleiding journalistiek gevolgd in Ede. Elke twee weken schrijft ze een weblog over haar leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 

 

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...