Geschreven door Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in onbekend

Uitblinken

Mijn bakje met nog te verwerken post puilt uit. De geopende en soms nog ongeopende enveloppen kijken me uitdagend aan, alsof ze willen zeggen: ‘Als je nu niks met ons gaat doen, dan glijden we gewoon om jou te treiteren uit dit bakje en bevuilen we je kamer.’ Ik moet er nu toch echt wat mee gaan doen. Ik raap al mijn moed bij elkaar en slaak nog even een diepe zucht voordat ik het bakje opraap en meeneem naar de keukentafel.

Eén voor één open ik de enveloppen en kijk wat er voor ‘belangrijke’ informatie in zit. Een brief over de hoogte van mijn zorgtoeslag voor het nieuwe jaar, mijn nieuwe zorgpas, een brief van de tandarts waarin staat dat ik een afspraak moet maken voor een periodieke controle (in november! Oeps), declaraties die zijn uitbetaald. Al snel heb ik de smaak te pakken en heb een heuse tactiek gevonden. Elke envelop open ik, ik maak er gaatjes in en stop de brieven weg achter de daarvoor bedoelde tabbladen. Met sommige brieven moet ik nog wat en daar maak ik een takenlijstje van.

Als ik klaar ben ruim ik de lege enveloppen en verscheurde brieven op. Net als ik denk dat ik weer lekker op de bank kan ploffen, bedenk ik me dat ik mijn map wel even kan opschonen. Tijdens het opruimen, kwam ik inschrijfformulieren tegen van mijn reeds afgeronde opleiding en wat losse brieven over een kortingskaart van de NS die ik niet meer heb en oude aankoopbonnen. Ik haal ze uit mijn map. Mijn oog valt op mijn cijferlijst van de middelbare school. Onderaan staat dat ik geslaagd ben. Mijn ogen glijden verder over de bladzijde. Een acht voor Nederlands, algemene natuurwetenschappen en maatschappijleer, verder allemaal zevens en twee magere zesjes voor Duits en economie. Even voel ik me weer trots. Toch was ik absoluut geen uitblinker. Ik was overal middelmatig in. Ik kon niet goed tekenen, niet heel goed rekenen en was niet bovenmatig geïnteresseerd in geschiedenis of aardrijkskunde. Pim was bijvoorbeeld heel sportief en was super slecht in Frans. Joke kon heel mooi tekenen, maar snapte niks van wiskunde. Maar ik? Ik kon niks super goed en niks super slecht. Het kiezen van een vervolgopleiding vond ik dan ook heel moeilijk. Als je goed bent in tekenen, is het logisch dat je daar iets mee gaat doen. Als je goed bent in sport, dan volg je een sportieve opleiding. Maar wat moest ik dan? Uiteindelijk vond ik de opleiding journalistiek. Ja, schrijven! Dat was mijn ding. Dat keuze moment lijkt nu alweer eeuwen geleden. Ik heb alweer bijna twee jaar mijn diploma.

Met een fikse klap valt het bakje met nog te verwerken post van de keukentafel. Gelukkig is er geen nog te verwerken post meer en valt de schade mee. Net op tijd.

Tessa (23 jaar) heeft de opleiding journalistiek gevolgd in Ede. Elke twee weken schrijft ze een weblog over haar leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...