Geschreven door Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in onbekend

Zonnig humeur

Iedereen had het er vandaag over; de zon scheen eindelijk! Ook ik heb van dit weer genoten. Ik was het slechte weer echt beu. De kou, het donker en de chagrijnige mensen als gevolg van het aanhoudende slechte weer. Mijn energie level had een dieptepunt bereikt en ik was niet vooruit te branden. Het leek wel herfst. Tot vandaag. Grappig hoe iedereen meteen weer vrolijk is. Lange broeken en T-shirts met lange mouwen werden direct vervangen voor korte broeken en rokjes. En om de look helemaal af te maken, werd er een zonnebril op de neus gezet en een glimlach op ‘t gezicht. Ook ik deed mee aan dit idiote gedrag. Na weken binnen in huis te hebben gezeten, verkaste ik naar een relaxte stoel in de tuin met een goed boek, een glas ijsthee en natuurlijk een zonnebril op mijn snoet.

Ik vind het altijd geweldig wat een beetje zonneschijn met een mens kan doen. De state of mind van mensen is in de zomer zo anders. Iedereen is veel relaxter, heeft minder haast en is vrolijker. Ook maakt de zomer mij veel actiever. Waar ik in de winter lekker onder een plaid op de bank met een kop thee wil liggen, wil ik in de zomer zwemmen, fietsen, zonnen, lezen, wandelen en barbecueën.

Hoewel actiever? Tijdens mijn studiejaren werkte het precies tegenovergesteld. Mijn motivatie zakte  altijd naar een historisch dieptepunt als de zon naar haar hoogtepunt steeg. Ik deed altijd veel minder aan mijn huiswerk, omdat ik zo snel mogelijk naar buiten wilde om van het lekkere weer te genieten. Tijdens de les zorgde de warme zon die door de ramen scheen er ook nog eens voor dat ik langzaam wegdroomde. Even waande ik me in een ver warm oord met een cocktail in mijn hand op een heerlijk zonnig strand. Heerlijk natuurlijk, maar niet zo goed voor mijn cijfers.

Misschien is het daarom maar beter voor jou dat de zon zo lang op zich heeft laten wachten. Anders had jij wellicht minder motivatie gehad om voor je examens te leren? En nu, na weken van examens maken is het eindelijk tijd voor wat anders. Tijd om uit de dagelijkse sleur te komen van leren, leren en nog eens leren, tijd om te ontspannen en lekker van de zon te genieten. Ga jij als afsluiting op vakantie met vrienden, extra veel werken of even lekker helemaal niks doen om je op te laden voor een nieuw schooljaar?  

 

Tessa (23 jaar) heeft de opleiding journalistiek gevolgd in Ede. Elke twee weken schrijft ze een weblog over haar leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...