Geschreven door Roel_4
Niveau onbekend
Woont in onbekend

Ook voor commerciële creatievelingen

Roel Schiefelbusch is een creatieveling. Na zijn afstuderen ging hij websites ontwerpen. Nu is hij mede-eigenaar van internetbureau Mangrove in Rotterdam.

Het IVA-A programma, de korte opleiding op HBO-niveau, sprak hem aan. “Ik kwam van de HAVO en wilde iets commercieels gaan doen. Vrienden gingen naar de HEAO, maar dat wilde ik absoluut niet.” 

"De IVA-benadering is compleet anders dan op HEAO’s. Je krijgt meteen al te maken met het leven ná de opleiding. Je went eraan een pak te dragen, je wordt aangesproken op je gedrag. Je leert realistisch te zijn. En je leert – meteen al bij de zaterdagstage – dat het niet erg is om niet meteen ‘op je niveau’ te beginnen. Die praktijkervaring heb je gewoon keihard nodig.”

Het brede vakkenpakket van de IVA zette Roel aan het denken. “Je krijgt zoveel aangeboden! Na mijn diploma ging ik in Amerika verder studeren, op Northwood University. Daar kon ik met al die vakken de diepte in. Ik vind het daarom een goed idee dat er nu de langere HBO-opleiding is, waar je meer tijd hebt voor verdieping. Studeren in Amerika – onvergetelijk. In een week tijd 5500 kilometer rijden, Toronto, New Orleans, Houston… even naar Washington, het nachtleven in… een geweldig jaar!”

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...