Geschreven door Vera
Niveau VWO
Woont in NIJMEGEN

Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie

Ik ben na twee maanden met deze studie gestopt omdat het mij totaal niet beviel. Het Belgische onderwijssysteem is heel anders dan het Nederlandse, dat moet je echt niet onderschatten.
Ik had in totaal ongeveer 30 uur hoorcollege per week en dan nog twee uur snijzaal en eens in de twee weken een uur zwemles. Werkgroepen daar doen ze niet aan. Je moet eigenlijk alles zelf doen, en pas na een half jaar volgen de eerste tentamens. Ook is er niet echt een introductie zoals die in Nederland gebruikelijk is. De eerste dag kreeg je in een uurtje wat belangrijke informatie en daarna nog een rondleiding langs de leslokaties en dat was het dan. De volgende dag konden we gewoon aan de colleges beginnen.
Ik denk dat je deze studie als Belg zijnde goed kunt doen, alleen als Nederlander ben je dit systeem totaal niet gewend. Het is namelijk gewoon vrij ouderwets onderwijs.

Ik schep nu misschien niet echt een rooskleurig beeld, maar als je echt heel graag fysiotherapeut wil worden, dan zou je de studie zeker kunnen overwegen. Je hebt dan namelijk wel veel meer kennis dan je in Nederland opgeleide collega's. Bovendien is er in België geen numerus fixus. Ik denk trouwens dat je de studie het best kan zien als een combinatie van de in Nederland bestaande studies: HBO fysiotherapie en WO bewegingswetenschappen. Een mooie combinatie die in Nederland (nog) niet bestaat.

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...