Geschreven door Martijn
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Alkmaar

Technische Bedrijfskunde bij Hogeschool Inholland Alkmaar

See video

Sinds 2010 volg ik de opleiding Technische Bedrijfskunde aan de Hogeschool Inholland Alkmaar.

De opleiding Technische Bedrijfskunde gaat over het ontwerpen en verbeteren van bedrijfsprocessen om een bedrijf efficiënt en effectief te laten draaien. Alle onderdelen van een organisatie komen aan bod: de productie-afdelingen, verkoop en marketing, distributie, maar ook financiën en personeelszaken. Ik wordt bij deze opleiding opgeleid tot manager, adviseur of ondernemer in een bedrijfsomgeving.

Wat me aanspreekt bij Inholland Alkmaar is de persoonlijke aandacht in de lessen en daarbuiten. Je bent geen nummer en met vragen kun je makkelijk bij een docent binnenlopen. De studie begint met een introweek op Terschelling waardoor ik mijn medestudenten goed heb leren kennen.

Verder vind ik dat de opleiding goed georganiseerd is. Om de theorie goed te begrijpen en te beheersen worden de vakken die gegeven worden altijd in praktijk gebracht bij projecten en stage.

Om een voorbeeld te noemen is er in jaar 1 een project Productontwerp. Hierbij doorloop je als projectgroep alle stappen van het bedenken en ontwikkelen van het product tot en met het op de markt zetten van het product. De vakken die hierbij aansluiten zijn Technisch Tekenen (om een 3D ontwerp te maken), Bedrijfseconomie (om een kostprijsberekening en terugverdientijd te berekenen) en Marketing (om het product zo goed mogelijk op de markt te zetten).

De goede aanschrijving van deze opleiding in Alkmaar was voor mij ook een reden om naar Alkmaar te gaan. Met de accreditatie (opleidingsbeoordeling) van Technische Bedrijfskunde in Alkmaar stond de opleiding vorig jaar op een gedeelde plek nr. 1 van de HBO Technische Bedrijfskunde opleidingen in Nederland.

Tot slot heeft de opleiding een studievereniging (niet te verwarren met een studentenvereniging).

In 2011 is de studievereniging Technische Bedrijfskunde Alkmaar opgericht. De studievereniging zorgt ervoor dat studenten de mogelijkheid hebben om tijdens de studie meer kennis op te doen door middel van excursies, masterclasses, lezingen en andere activiteiten. (www.technischebedrijfskunde.com).

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...