Geschreven door Joyce
Niveau HAVO
Woont in onbekend
1

Weer een stap dichterbij

Maandag is het ook voor mij weer zo ver; terug naar school.

Na het stoppen met een mode-opleiding, een poging tot de politie opleiding en 3 banen verder in de zorg en in een kledingwinkel wist ik ein-de-lijk wat ik écht wil gaan doen; de journalistiek in.
Maar voor een opleiding Journalistiek moet je Havo en/of een Mbo 4 opleiding achter de rug hebben en dat was bij mij dus niet het geval.
O dacht ik dan doe ik toch even een jaartje havo? de teleurstelling was dan ook groot toen ik erachter kwam dat je met mijn vmbo-kb achtergrond dat niet zomaar kon doen, dus besloot ik vorig jaar om een jaartje vmbo-tl te gaan doen om daarna aan een opleiding havo te kunnen beginnen. En daar zat ik met mijn 21 jaar tussen de 16/17 jarigen die net zo hard als ik voor die diploma wilden gaan.(alleen zat ik daar niet omdat ik gezakt was maar omdat ik na 3 a 4 jaar eindelijk wist wat ik wilde)

Inmiddels heb ik dit jaar mijn vmbo-tl diploma behaald en kan ik met trots zeggen dat ik maandag aan een havo opleiding begin die ik hopelijk ook in 1 jaar afrond om dan eindelijk aan de opleiding journalistiek te beginnen. Ik ben blij dat het Vavo onderwijs bestaat, het gaf mij een goede tweede kans en motivatie om door te gaan om steeds dichterbij mijn échte vervolgopleiding te komen en uiteindelijk mijn droom: als journalist te werk gaan in Turkije.

Voor iedereen die (nog) niet weet wat hij/zij wilt gaan doen, niet opgeven en blijven zoeken er is altijd wel iets en je bent tenslotte nooit te oud om te leren ;)

 
Deze blog-post is geplaatst in:
1

Reacties

Anoniem zegt:

14/09/2012 om 14:48

bedankt voor dit verhaal. ik ben 18 en zit nu in havo5. Ik kwam ook van de mavo en ben op de havo in de 4e blijven zitten. het heeft best wel wat met me gedaan, want ik schaamde me kapot dat ik zo oud was en met 16jarigen in de klas zat:( Nu ben ik op zoek naar wat ik precies wil doen later enzo maar doordat ik ben blijven zitten, twijfel ik heel veel aan mezelf; Kan ik dit wel doen? Ben ik wel slim genoeg? Maar echt super bedankt voor dit verhaaltje. het motiveert me weer :)

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...