Geschreven door Maarten
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in onbekend

Merchandiser Tommy Hilfiger Europe

Maarten van Helvoort (afgestudeerd: 2008)
Ik heb al mijn hele leven interesse in kleding en mode en ik wist al vrij vroeg dat mijn toekomst in de mode zou liggen. Mijn voorkeur ging uit naar de commerciële kant van de modebranche. De kleinschaligheid bij TMO, maar ook het persoonlijke aspect en het brede vakkenpakket van management en economisch tot creatief spraken mij erg aan. Binnen een maand kende ik al veel studenten. Ik spreek nog veel oud-TMO-studenten, want je komt elkaar overal tegen. Je ziet elkaar op beurzen, je komt elkaar tegen binnen bedrijven en je netwerk kan helpen bij het vinden naar een nieuwe baan of stageplek. TMO heeft een grote bijdrage aan mijn netwerk geleverd.

De modebranche is een kleine, snelle en dynamische branche. Je kunt er veel kanten op, van sales tot productontwikkeling en van marketing tot inkoop. Omdat mode erg afhankelijk is van trends is geen seizoen hetzelfde. Deze diversiteit maakt mijn functie uitdagend, ik houd me bezig met de ontwikkeling van nieuwe jeanscollecties. Het ene moment ben ik op zoek naar nieuwe trends, het andere moment sta ik in een fabriek om nieuwe wassingen te selecteren. Daarnaast is het heel leuk en nuttig om met de verschillende afdelingen samen te werken: Design, Inkoop, Productontwikkeling, Sales en Marketing. Op deze manier doe je veel kennis op en werk je gezamenlijk naar een doel.

Op TMO worden alle verschillende vakgebieden behandeld, daarnaast leer je binnen de projecten ook goed samen te werken. Deze kennis en vaardigheden komen binnen het bedrijfsleven goed van pas.

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...