Geschreven door Hanan
Niveau Middelbaar Beroeps Onderwijs
Woont in onbekend

Studietwijfels

Ik ben nou bezig met de opleiding Pedagogisch Medewerker niveau 3. Maar daarvoor heb ik een lange weg gehad. Toen ik in de eerste klas zat, dacht ik niet eens na, wat ik zou gaan doen na mijn diploma uitreiking. In de tweede klas, ook nog niet erover nagedacht, want toen dacht ik: 'Ik wacht wel tot ik in de vierde zit van VMBO TL'. NOu, dat gebeurde dus ook niet. Na de tweede klas zakte ik van niveau. Ik ging naar VMBO Kader. Met moeite ging ik de jaar erop naar de school waar bijna heel mijn groep 8 zat. Al gauw hoorde ik gefluister. 'Wat doet ze hier?' 'Ze zat toch op die school'. En zo ging dat een half jaar door, totdat ik tegen iemand vertelde dat ik van niveau was gezakt. Dat ging natuurlijk de hele school rond. Maar voordat ik naar deze school ging, moest ik een inschrijfformulier invullen, dat deed ik te laat. Ik kon vier sectoren kiezen: Zorg en Welzijn, Economie, Techniek, Sport en Veligheid. Ik koos voor Zorg en Welzijn. Na een telefoongesprekje kreeg ik te horen dat er geen plaats was voor mij, dus ik moest iets anders kiezen. De rest zou ik niet leuk vinden. Diegene die aan de lijn was vertelde steeds iets over de andere sectoren. Sector Techniek zou wel bij me passen volgens mijn moeder. Maar dan zou ik de kant op gaan van Media Vormgeving. Destijds en nu nog steeds eigenlijk was ik bezig met tekenen en dat vond ik leuk. Dus ja, ik zei: 'Doe maar, ik kan toch veranderen na de middelbare school'. Derde jaar ging geweldig goed, mijn cijfers waren overal goed, in ieder geval boven de zes. Ik kreeg natuurkunde erbij, waar ik een hekel aan had. En wiskunde ging wel redelijk. Ik wist meteen dat ik voor Media Vormgeving ging kiezen. Maar in de vierde jaar kreeg ik stage in een drukkerij, het ontwerpen vond ik het leukst en keek daar mee. Toen dacht ik: 'Is dit wat ik wil? Urenlang achter een computer, vierkante ogen krijgen om iets te ontwerpen'. Nee dus. Mijn moeder dacht nog dat ik voor Media Vormgeving ging, ik had nog niet vertelde dat ik dit dus totaal niet wilde. Ik wachtte pas af met de open dagen, dan wist ik ook wat ik misschien wilde gaan doen.

 

De opendagen kwamen in zicht en ik vertelde mijn moeder dat ik naar twee scholen ging kijken in mijn eigen woonplaats. Een school voor Zorg en Welzijn en de school voor Media Vormgeving. Ze vond het goed. Beide scholen en opleidingen spraken me aan. Ik twijfelde nog steeds. Daarna deed ik mee met de meeloop doedag. Op deze dag krijg je echt een beeld te zien over de opleiding. Zorg en Welzijn kwam er de beste uit. Ik koos voor dat school, ik wist het zeker.

 

Aangenomen op dat school. Een jaar lang Verzorgende IG gedaan, want niveau 4 zou ik nog niet aankunnen. Ik vond het niet erg, want ik had twee jaar geen biologie gehad. Het was wel handig voor me. Dus ik deed niveau 3, in het begin van het jaar was ik van plan na de opleiding nog Verpleegkunde te gaan, daarna de kraamzorg in. Dit plan viel in een heel groot gat door mijn stage. Ze vonden me te stil en een verlegen meisje die geen interactie had met de clienten. Maar dat ben ik ook. Ik ben een stil en een verlegen meisje. Mijn hart verscheurde bijna gewoon toen mijn stagebegeleider zei dat dit niet de opleiding was die me paste. Misschien was het handig als ik met niveau 2 begon. Ja, dag. Ben ik nog langer bezig met de gehele opleiding. Daar heeft niemand zin in. Uiteindelijk heb ik een gesprek gehad met mijn studieloopbaanbegeleider. Ik vertelde haar het hele verhaal over mijn stage en mijn feedback beoordelingen die erbij zaten. Ze wilde een gesprek met mijn moeder over wat we gingen doen. Met mijn moeder had ik al eerder besproken dat ik dan kies voor de opleiding Pedagogisch Medewerker. Ik ben aangenomen op dit school waar ik nu zit, Ik ben nog steeds dat stille verlegen meisje. Gelukkig krijg ik kinderen om me heen op mijn toekomstige stage die in eind januari 2013 start. Ik ben nog steeds enthousiast over deze opleiding. Deze opleiding niveau 3 duurt 2,5 jaar en niveau 4 daarna duurt een half jaar. Ik kijk nu al tegen op voor de HBO studies, maar dat komt wel goed. Ik heb namelijk drie studies in gedachten. Door deze drie opleidingen word ik echt gemotiveerd om door te gaan. Ik ben ook eigenlijk veel veranderd. Ik heb echt een hekel aan het uitstellen. Ik ben eerlijker, ik zeg namelijk vooral wat ik denk.

 

Bedankt voor het lezen van mijn blog!!

 

Laterzzz,,,

 

Hanan

 

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...