Geschreven door Meike
Niveau HAVO
Woont in onbekend

Examen Experiences

Ik schrijf dit stukje niet om te vertellen hoe gestrest en gespannen ik momenteel ben voor de Centrale Examens havo, dat ben ik namelijk totaal niet. Ik weet niet wat dit inhoudt en wat voor invloed het gaat hebben op mijn eindresultaten.

Wat er nu vooral gebeurt, is dat ik me stieken een beetje op laat jutten door de mensen op facebook, zij vertellen hoe veel ze wel niet aan het leren zijn, dat het zweet ze uitbreekt en dat de spanning begint te dagen. Eigenlijk zou je je helemaal moeten afsluiten tot na de examens, even geen sociale Harry uithangen en vooral geen biertjes meer drinken, helaas is dat laatste mij niet helemaal gelukt, maar dat terzijde. Wanneer je te veel beïnvloed wordt door je omgeving, ga je dingen anders aanpakken dan normaal, maar wat is nou normaal? Normaal is hetgeen hoe jij het altijd aanpakt en wie jij zelf bent, en dat is nou precies waar ik nu mee bezig ben.

Ik neem aan dat je nu hoogstwaarschijnlijk staat te popelen en te springen om mijn verdere ervaringen te horen over hoe ik mijn examens heb voorbereid. Ik ben namelijk al een aantal weken van tevoren begonnen, door dingen samen te vatten en te ordenen. Het echte stampwerk zou overbodig moeten zijn aangezien je het hele jaar ontzettend goed hebt opgelet in de les en altijd goed geleerd hebt voor proefwerken. Ik ben persoonlijk niet een held in Nederlands tekstverklaren en guess what? Ik ga Journalistiek studeren, dus een 5 op mijn eindlijst is een taboe. Mijn plan van aanpak was om veel teksten te gaan oefenen, helaas hebben wij er al heel wat in de les behandeld waardoor er een beperkt aanbod was. Ik was daarbij wat te eigenwijs om een examenbundel aan te schaffen, after all is dat wel een must om die in je boekenkast te hebben staan. Verder oefen ik veel oude examens om zo een idee te krijgen wat ik moet verwachten, zeker een aanrader!

Al met al heb ik nu ondertussen wel enige zenuwen gecreëerd, want de klok die verder tikt, brengt mij en vele anderen dichter bij de examens. 

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...