Geschreven door eindredactie
Niveau onbekend
Woont in onbekend

Tussenjaar: dé oplossing bij studietwijfels

Je hebt eindelijk je papiertje binnen en bent verlost van de middelbare school. De wereld ligt aan je voeten! Maar wat nu? Dat is een vraag die veel jongeren zichzelf stellen. Een tussenjaar kan in zo’n geval uitkomst bieden. Tijdens een tussenjaar heb je tijd om na te denken over wat je echt leuk vindt en om ervaringen op te doen die in de toekomst van pas kunnen komen.

Waarom een tussenjaar?
Vele organisaties en bedrijven zijn het ermee eens dat een tussenjaar een hele verstandige keuze is, zo is te lezen in een artikel van de NOS. Zelfs de toelatingscommissie van de Harvard Universiteit moedigt het nemen van een tussenjaar aan. Vaak weten jongeren na een jaar in het buitenland veel beter wat ze écht willen en het is niet alleen een nuttige, maar ook een hele leuke ervaring. Je zult ongetwijfeld vele internationale vrienden maken, interessante plaatsen bezoeken en geweldige avonturen beleven.

Wat te doen?
Misschien wel dé manier om je tussenjaar in te vullen is het leren van een taal in het buitenland. Kies voor een cursus Engels, Frans of Spaans. Zoek je het wat exotischer? Dan is Japans of Mandarijn misschien wel iets voor jou! Je kunt er ook voor kiezen om alvast wat werkervaring op te doen door middel van een stage. Wil je graag iets bijdragen aan de maatschappij? Dan is vrijwilligerswerk een interessante optie. Help bijvoorbeeld mee aan de bouw van een school in Zambia of ga werken in een daklozentehuis in Parijs. Tegenwoordig is het ook populair om een jaar op een Amerikaanse high school te studeren.

Spannend?
Het klinkt misschien erg spannend om er een jaar tussenuit te knijpen, maar uit vele ervaringen blijkt dat vrijwel niemand spijt heeft van zijn of haar beslissing. Er zijn daarnaast organisaties (zoals bijvoorbeeld EF Education First) die je helpen bij het samenstellen van je programma, zodat je goed voorbereid op reis gaat.

Hak die knoop door!
Ben je momenteel bezig met een studie die niet naar je zin is of heb je nog helemaal geen keuze kunnen maken? Twijfel dan niet en ga het avontuur aan!

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...