Geschreven door eindredactie
Niveau onbekend
Woont in onbekend

Tweejarig hbo: vervolg op mbo

Joekie van Haagen volgt de Ad Ondernemen aan de Rotterdam Academy, nadat ze de mbo-opleiding Internationale Groothandel op het Bredase Florijn College volgde, in de richting junior accountmanager.

“Ik ben een late leerling, ik was 22 toen ik van het mbo afkwam. 4 jaar doorstuderen zag ik niet zitten. Maar je komt wel serieuzer over als je gaat solliciteren als je een hbo-diploma hebt. Er wordt ook vaak hbo-niveau gevraagd. Je bent dus sneller ergens binnen. Zo denken veel klasgenoten. Ik weet dat ik wel het denkniveau van het hbo heb, maar niet de discipline om nog 4 jaar een opleiding te volgen.” 

Aansluiting 

De Associate degree sluit goed aan op haar vooropleiding, vertelt Joekie. “Bij het mbo ging het over business to business en nu weer, maar dan diepgaander.” Ze merkt dat de mensen bij deze opleiding veel ambitieuzer zijn dan op het mbo. “We werken veel in projectgroepen. Dan is het handig als iedereen hetzelfde wil als jij, want je moet samen tot een product komen. Een ondernemersgeest heb je hier nodig.” 

Omgeving 

Niet veel mensen kennen de Associate degrees merkt Joekie in haar omgeving. “Maar iedereen reageert wel positief. Vooral vriendinnen die wat jonger zijn en een bachelor doen, vinden het relaxed dat ik in 2 jaar een hbo-diploma kan halen.”

Meer informatie

Rotterdam Academy biedt al enkele jaren Associate degrees aan. Vanaf september 2017 kun je ook in ’s-Hertogenbosch een Associate degree volgen bij de Avans Academie Associate degrees

 

 

 

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...