Geschreven door eindredactie
Niveau onbekend
Woont in onbekend

Studiemarathon Amsterdam

Ruim twee jaar geleden heb ik mijn diploma gehaald. En dit was ook de laatste keer dat ik de binnenkant van een collegezaal had gezien. Ik dacht dat ik blij was geen leerboek meer te hoeven inkijken en nooit meer te hoeven zwoegen in de bankjes waar je eigenlijk max een half uur lekker in kan zitten.

Dat was tot vandaag. Samen met een collega ben ik naar de studiemarathon in Amsterdam gegaan. We lopen richting de collegezaal waar ik al tientallen keren eerder colleges heb gevolgd. Tegenover de ingang wordt drinken en beschuit met muisjes uitgedeeld aan de fanatieke marathoners. De collegezaal zit niet vol, maar studenten die aanwezig zijn doen wel actief mee.

De sprekers en hoogleraren van verschillende disciplines wisselen elkaar af. Onderwerpen als 'Hoe studeerden we in de 19e eeuw', 'samenstellen van het minderheidskabinet' en 'illusies in waarneming' wisselen elkaar af. Het enthousiasme van de sprekers is aanstekelijk! Iedereen in de zaal doet actief mee met de optische illusies. En er kan zelfs gelachen worden over politiek.

Misschien een goed idee om elk jaar een studiemarathon te organiseren. Niet alleen als protest, maar ook om (nog) niet-studenten te laten zien dat studeren ook leuk is. Het studeren begint bij mij in ieder geval na een middag studiemarathon weer te kriebelen.

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...