Geschreven door eindredactie
Niveau onbekend
Woont in onbekend

Ibiza is extreem!

Zonnig eiland
Hier weer een berichtje uit het zonovergoten Ibiza! De afgelopen twee weken hebben we een aantal regenachtige avondjes gehad maar de temperatuur is nu 25°C+ en het ziet er naar uit dat dat ook niet meer gaat veranderen!

Lange werkdagen
Ik heb echt zóveel meegemaakt en zulke lange dagen gedraaid dat ik geen idee heb waar ik moet beginnen. Het werk is in elk geval écht mijn ding! Lekker onder de mensen, veel vrijheid, je eigen planning maken, heel veel verantwoordelijkheid en vooral veel communicatie en sales. Ik heb inmiddels al meer dan 1.000km gereden op dit kleine eilandje (20km van noord naar zuid en 45 van oost naar west) en kan alles vinden zonder de kaart. Wat betreft de lange dagen.. we hebben zonder overdrijven heel vaak van 08:00uur ’s ochtends tot 00.00u/01.00u ’s nachts nonstop gewerkt met enkel ‘eetpauzes’ in de auto of snel een hapje van de buffetten in de hotels. Er is hier áltijd wat te doen en er komt ook nog eens een berg administratie kijken bij de job. Petra en ik zijn beide perfectionistisch (dat heeft zo z’n voor- en nadelen..) maar dat betekent vooral dat we hetgeen wat we doen, ook goed willen doen, héél goed willen doen….. Maar ik denk dat we de rest van het seizoen alleen maar voordeel zullen halen uit ons voorwerk van nu en het zoeken naar een handige manier van werken d.m.v. tabellen en schema’s. We hebben enkel één dag vrij gehad sinds we hier zijn en nou met de meivakantie was het meteen flink knallen met grote aankomsten!

Dynamiek op de werkvloer
We hebben ook al alles meegemaakt wat fout kan gaan: een gast in het ziekenhuis dus tickets die om moesten worden geboekt, overleden familieleden thuis dus mensen die eerder weg wilden, een rolstoeler die vast zat in de lift op de luchthaven waardoor de transferbus niet weg kon, bagage die niet aan was gekomen op Ibiza maar in Griekenland en mensen die hun vluchten hebben gemist, en dat allemaal al in 2 weken! Ik ben benieuwd wat ons nog meer te wachten staat…

Weten wat we verkopen
De excursies doen we zodat we weten wat we onze gasten verkopen (als je er zelf veel over weet te vertellen wordt de verkoop veel gemakkelijker) We zitten dan wel met pen en papier in de bus de gids te notuleren. Gelukkig verloopt de verkoop, ondanks de tamelijk hoge prijzen hier op Ibiza, vrij goed (tot nu toe). Verder leven we vaak letterlijk in onze auto. De achterbak staat vol met tassen: strandtas met strandspullen voor wanneer we tijd hebben, vrijetijdskleding, hakken en slippers, een grote tas aan spullen voor het werk, voorraadspullen zoals informatieborden, deurhangers, pennen en stickers van Sunweb en eten en drinken. Petra en ik hebben ons regelmatig opgesplitst omdat we samen 31 acco’s hebben over het hele eiland en het is niet te doen om die allemaal samen te bezoeken. Maar áls we samen rijden, dan gaat het muziekje aan en rijden we zingend van A naar B! We hebben naast het harde werken in elk geval ook superveel lol samen!

Parkeren is een hel
Parkeren is hier in Ibiza-stad (waar we wonen aan één van de twee hoofdstraten) één grote hel. We hebben dit aangegeven bij onze werkgever en die heeft ons toestemming gegeven om een abonnement voor 6 maanden bij de parkeergarage bij ons om de hoek te nemen; heel erg fijn! Anders betekent het letterlijk een half uur zoeken naar een parkeerplek en het lopen van een grote kans op autoschade.

De Sunweb-Facebook-pagina
Als ik heel even ‘tijd over’ heb, wanneer ik mijn welkomstinformatie te ruim heb gepland bijvoorbeeld, dan ga ik op pad met mijn camera om de ‘Met Sunweb naar Ibiza’ Facebook-pagina aan te vullen met foto’s van het eiland. We merken dat de pagina goed begint te lopen sinds we beheerders zijn (we horen er zelfs over hier op bestemming) omdat we er ook actief mee bezig zijn en het is heel erg leuk om de pagina ‘te vullen’ met je eigen materiaal. Afgelopen week ben ik naar de beruchte ‘Es Vedra-rots’ gereden. Die ene uit het boek ‘Koorts’ van Saskia Noort, een echte aanrader!

Binnenkort
In mijn volgende blog lees je meer over mijn werk als standplaatshostess hier in het zonovergoten Spanje!

Bon dia!

Melanie

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...