Geschreven door eindredactie
Niveau onbekend
Woont in onbekend

Wil jij piloot worden, net als Manon?

Manon van de Meent is EPST Graduate en First Officer BA Cityflyer. ‘In november 2009 begon ik met de opleiding tot verkeersvlieger bij European Pilot Selection & Trainingen (EPST). Mijn keuze viel op het traject via Oxford Aviation Academy (COAA), vanwege de goede naam van de school, de indeling van de opleiding en de internationale omgeving. De eerste 7 maanden bestudeer je de vliegtheorie in Oxford. Een hele drukke tijd, maar met alleen maar gemotiveerde studiegenoten om je heen en de leuke lessen met de instructeurs, wordt het leren een stuk gemakkelijker. Na je 14 examens ga je vliegen in Phoenix, Arizona!  

Je leert de basics van het vliegen op een eenmotorig toestel. Na 14 lessen mag je solo vliegen en dat is echt fantastisch! Daarna ga je zowel met je instructeur als alleen vluchten doen. Een ontzettend gave tijd, waarin je heel veel leert en wat je zeker je hele leven bijblijft.

Het laatste gedeelte in Amerika vlieg je op een tweemotorig toestel. Na 15 uur op dat toestel ga je terug naar Engeland om te leren vliegen zónder zicht maar mét behulp van je instrumenten. Nu moet je je instrumenten vertrouwen en zonder zicht en met compleet andere (weers)condities leren vliegen; sneeuw, harde wind, icing, druk verkeer rondom Londen etc. Na het behalen van je Instrument Rating ga je weer naar Nederland om bij EPST te leren vliegen op de Boeing 737-800NG simulator.

Terug bij EPST begin je aan je MCC (Multi Crew Cooperation). Hier leer je vliegen op een jet, met een crew van twee personen terwijl je ondertussen noodgevallen oplost. In korte tijd leer je ontzettend veel en wordt de lat steeds hoger gelegd. Aansluitend volg je de AJFC, Airline Jet Foundation Course, waarin je je vliegkwaliteiten verder ontwikkelt. Na 49 uur MCC & AJFC heb je de opleiding afgerond en kan de jobhunt beginnen.

Mijn keuze voor EPST is een hele bewuste geweest vanwege de relatie met COAA, het internationale van de opleiding (16 maanden in het buitenland), hun connecties met diverse vliegmaatschappijen over de hele wereld en de zeer intensieve en waardevolle MCC/AJFC course.

 

Na mijn afstuderen ben ik aangenomen bij BA Cityflyer, dochteronderneming van British Airways.’

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...