Geschreven door eindredactie
Niveau onbekend
Woont in onbekend

Islamstudies, juist nu!

Jeu Delemarre (26) is 4ejaars student Islamstudies en woont in Nijmegen.

Waarom koos je voor de opleiding islamstudies?
Ik wilde een opleiding volgen met actuele inhoud. Als je naar het nieuws kijkt zie je ongetwijfeld nieuws voorbij komen over het Midden-Oosten of over moslims. Islamstudies leerde mij die zaken te begrijpen. Ook vond ik het belangrijk om niet alleen maar academische vaardigheden op te doen. Islamstudies leert je de praktische vaardigheid om te communiceren in het Arabisch. Erg handig als je ooit wilt gaan werken in die regio. Het is iets dat je onderscheidt van andere studenten.

Wat maakt de opleiding interessant?
Er zijn veel factoren die de opleiding interessant maken. Dit zijn er zo veel dat ik ze onmogelijk allemaal op kan noemen. Wat voor mij erg belangrijk is is dat je al snel merkt dat je complexe processen in het Midden-Oosten en vormen van islam beter begrijpt dan mensen in je omgeving. Dit komt de sterk gemotiveerde en toegankelijke docenten. Door de kleinschaligheid van de opleiding, word je met de neus op de stof gedrukt. Erg prettig voor mensen die van nature ongedisciplineerd aangelegd zijn. Tot slot: de opleiding is altijd actueel. Je krijgt de meest recente teksten te lezen over actuele ontwikkelingen.

Wat vind je het leukste aspect van de opleiding?
De mogelijkheid in het buitenland te studeren. Ik heb zelf een aantal maanden in Caïro gestudeerd. Dit was een ervaring die ik nooit zal vergeten.

Hoe is het contact met medestudenten?
Zeer goed. De opleiding is klein en het kan zo maar voorkomen dat je met minder dan vijf man college volgt. Dit zorgt voor een hechte band onderling. Zeker als je ook nog samen het buitenlandprogramma volgt. Daarnaast is er de studievereniging Awaz, die allerlei leuke activiteiten verzorgt en waar je zeker nieuwe vrienden gaat maken.

Ben je zelf moslim?
Nee. Het is belangrijk om te weten dat de opleiding academisch van aard is.
Het is dus géén islamitische opleiding.

Wat wil je na je studie doen?
Ik zou graag willen werken bij Het Ministerie van Defensie, of het Ministerie voor Buitenlandse Zaken.

Heb je een leuke anekdote, verhaal, voorbeeld, over hoe het is om islamstudies te studeren?
Tijdens mijn buitenlandminor kwamen een studiegenoot en ik op het Tahrir-plein in Caïro terecht. Dat was wel even spannend, aangezien er een paar gewapende mannen met knuppels op ons afkwamen. Gelukkig bleken ze – na een paar woorden in het Arabisch uitgewisseld te hebben – bijzonder aardig voor ons. Na ons een escorte van het plein af te hebben gegeven, hielden ze zelfs een taxi voor ons aan! De dag daarna zit je dan weer in de collegebanken. Het geeft maar aan hoe gevarieerd de opleiding kan zijn.

Meer weten? Kijk op www.ru.nl/bachelor/islamstudies

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...