Geschreven door Ronja
Niveau Wetenschappelijk onderwijs
Woont in ALMERE

Preparation


Ik kan niets anders zeggen dan dat ik het de afgelopen tijd razend druk heb gehad. Om het allemaal overzichtelijk met jullie te delen heb ik mijn ervaringen ingedeeld in drie delen; examens, vakanties en los angeles:

EXAMENS
Dit jaar was voor mij hét jaar om mijn vwo carriere eindelijk te beeindigen. Terwijl ik vroeger altijd dacht dat je maanden voor de examens vrij zou hebben om te leren bleken dit maar twee schramele weken te zijn waarvan één de meivakantie. Een pittige uitdaging dus.
Gelukkig ging ik er met een prachtige lijst in en kon ik eventuele tegenslagen wel hebben. En dit dacht ik na vrijwel ieder leerexamen ook wel nodig te hebben. Mijn eerste leerexamen was Biologie, mijn allerslechtste vak samen met Economie en voor mijn gevoel ging het dan ook rampzalig. Deze trend zette zich voort bij Geschiedenis, Economie, Frans en Aardrijkskunde. In spanning wachtteik daarom ook op 17 juni, de dag van de examenuitslag én mijn 18e verjaardag, op HET telefoontje van mijn mentor.
Het eerste wat ik te horen kreeg toen ik de telefoon met een bonzend hart opnam was gelukkig positief; Gefeliciteerd! Ik was geslaagd en lang niet zo rampzalig als ik eerst had gedacht ! Ik had uiteindelijk voor Frans het laagste cijfer en dat was een 4.7. Ik was dus zonder onvoldoendes en zelfs met een 8 voor Wiskunde A geslaagd!! Mijn verjaardag was dus super! Dit vierde ik op de zaterdag erna met een knalfeest =).
Gisteren [22-06-10] heb ik nog een herexamen Frans gemaakt om mijn cijfer proberen omhoog te halen en dat is uitmuntend gelukt!! Ik heb ongeveer een 7.2 maar het precieze cijfer hoor ik pas de 30e, in ieder geval is die 7 op mijn rapport mooi binnen!

VAKANTIES
Vlak na de examens ben ik samen met mijn moeder 6 dagen naar het prachtige Milano gegaan waar ik samen met haar van de winkels, de cultuur, de mozzarella en de heerlijke gelati heb genoten. We hebben veel kerken, musea en andere bezienswaardigheden bezocht, die zijn daar allemaal rijkelijk versierd met prachtige zuilen, mooie schilderijen (vanbinnen uiteraard) en andere frutsels.
Naast Milaan ga ik de 25e (vrijdag dus al) naar Chersonissos met een stel meiden van school. Op SlamFm hoor ik continue weer hoe geweldig het daar niet is en dat je er zeker los moet gaan in de clubs. Klinkt goed =).

LOS ANGELES
Naast alle drukte van examens en vakanties heb ik natuurlijk nog één andere verplichting; alles regelen voor mijn studiejaar in het buitenland!
Dit is niet zo gemakkelijk als ik in eerste instantie dacht, ik moet de TOEFL-toets maken(check!) ik moet al mijn abonnementen opzeggen (check gedaan!), ik moet eindelijk maar eens mijn I-20 formulier ontvangen wat eeuwen lijkt te duren omdat mijn contactpersoon van de school maar niet mijn mailtjes beantwoord, Ik moet nu dringend mijn Visum aanvragen (dit kan pas met het I-20 formulier),Ik moet mijn ds-160 formulier invullen wat erg lang duurt omdat het allemaal stomme vragen zijn, Ik moet een gastgezin vinden maar de sites leggen niet expliciet uit hoe dat nou in zijn werking gaat, Ik moet een verzekering nemen in the USA, Ik moet nog allemaal kleine dingen regelen zoals het overzetten van al mijn bestanden van de comp op de laptop, het betalen vd boeken etc etc regelen en bovenal moet ik straks mijn familie en vrienden missen. Een lange en zware lijst maar natuurlijk niet voor niks. Het zonnige LA wacht op me en een nieuw leven daar ook. I'm looking forward to it!

Zo. Dit is voor voorlopig wel genoeg leesvoer dus maak ik er nu een einde aan.
Als je mijn reisverslagen volgt, laat een comment achter, vind ik leuk om te lezen!

Veel liefs, Ronja

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...