Geschreven door Jacqueline
Niveau Wetenschappelijk onderwijs
Woont in SINT PANCRAS

Het echte leven gaat beginnen

See video

Het is bijna zo ver. Ik zit aan de vooravond van mijn nieuwe leven als student en ik heb er zin in. Tenminste, nieuwe mensen leren kennen, eindelijk iets kunnen doen wat ik leuk vind en feesten in een nieuwe stad. Dat is de leuke kant, maar waar het nu eigenlijk echt om draait (het echte leven): studeren, blokken, vroeg je bed uit om college's te halen, dat gaat ook beginnen.

Het begon allemaal in begin 2010 nog op de middelbare school. De decaan zat achter ieders reet aan om te weten te komen of we onze definitieve keuze al hadden gemaakt. Allemaal werden we op het matje geroepen voor een gesprek wat, hoe onverwacht, bijna een theekransje leek maar dan zonder thee.

Ik was er al uit, tenminste dat dacht ik, culturele antropologie en ontwikkelings sociologie (watte) zou het worden aan de VU in Amsterdam. Zoals verwacht kwam er dan altijd een rijtje standaard vragen: sorry wat zei je, oke nog één keer hoe heet het nou, wat is dat dan en de dooddoener: wat kun je er in hemelsnaam mee. Na dit bijna een half jaar uitgehouden te hebben en mijn familie eindelijk een beetje door had wat het ging worden (en deze mij afgeraden werd omdat het toekomst(werk)perspectief nihil was) zou ik me net aanmelden voor deze studie toen ik besloot om halsoverkop iets totaal anders te gaan doen namelijk sociale geografie en planologie in Utrecht.

''Utrecht helemaal?'' '' Ja Utrecht.''  ''Maar Amsterdam is toch veel dichterbij..! Weet je dat wel zeker...?''

Ik ging naar Utrecht omdat deze studie niet in Amstedam op de VU gegeven werd, wel op de UVA maar die trok mij toch niet zo. Zonder naar een meeloopdag geweest te zijn, hetgeen geheel tegen de wil in van mijn decaan hoewel die vermoedde dat haar taak gedaan was aangezien het leek of ik mijn keuze al gemaakt had voor antropologie, gaf ik mij op. Evenmin als ik naar een meeloopdag was geweest was ik naar de Uithof geweest waar de universiteit van Utrecht is.

Na mijn examen eindelijk rust en lang vakantie, maar liefst een kwart jaar!! Waarschijnlijk ook mijn langste vakantie die ik ooit zal hebben... In de vakantie werd ik vol gespamt met folders van en over Utrecht en de universiteit. De UITweek moest toch wel een goede inkomer zijn voor mijn studententijd dus gaf ik mij op. Zoals het hoort en ik verwachtte: veel feesten en weinig slaap, kortom een geslaagde UIT. En leuke bijkomstigheid: ik ken nu de weg (een klein beetje) in Utrecht. Het Thema van de UIT dit jaar: bUITengewoon, indeed buitengewoon!

Morgen boeken halen, en dan dinsdag begint écht de introductie van mijn studie. Nog steeds geen concreet beeld wat mijn studie nou precies inhoud en de route zal ook even wennen worden dus ben ik heel benieuwd. Bijna twee uur onderweg..maarja ik koos er zelf voor dus ik mag niet klagen (benieuwd hoelang ik dat volhoud zonder te klagen). Gelukkig kan ik tijdens mijn intro in de buurt blijven slapen, helaas niet in het centrum maar tenminste geen twee uur reistijd.

...Wat zou ik nu graag al een kamer gewild hebben...

Vandaag, natuurlijk op de laatst dag, mijn tas ingepakt en de treinroute nog even gecheckt. De helft van de dag alsnog verveeld dus dan laat je je rondrijden in een bak schroot in de stromende regen met keiharde muziek aan die je allebei gaat meeblèren. Kortom GENIAAL. Nu heb ik alsnog mijn spullen in een andere tas gegooid waardoor ik morgenochtend hoogstwaarschijnlijk loop te haasten en te vloeken omdat het allemaal niet past. Heerlijk die stress. 

Tot en met donderdag en eventueel vrijdag ben ik weg van huis, mijn studententijd te gemoet gaande. Met het motto: als ik niet terug kom weet je dat er ergens onderweg iets fout gegaan is! Ik ben benieuwd!!

Het is de UIT2010 en heel Utrecht gaat straks zien hoe hard jij blokt voor je tentamenvraag. Maar niet vandaag nee dat komt later, vanavond gaan we los van de Woo tot in de Flater.  Ik heb mijn mentor al naar huis gebracht het wordt een mooie nacht we gaan door tot sluit. Dit ziet er buitengewoon goed uit!

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...