Geschreven door Tamara en Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Barneveld

Uit huis?

Voor sommigen is het een grote droom. Voor anderen een nachtmerrie. Op kamers gaan. Is het vrijheid blijheid of zitten er ook minder leuke kanten aan? Welke redenen kun je hebben om op kamers te gaan en wat komt er allemaal bij kijken?

Ik woon zelf nog thuis en heb dus ook geen kamer gehuurd. Maar veel medestudenten zitten wel op kamers. Dit omdat ze anders uren moeten reizen of gewoon omdat ze het huis uit willen. Zelf heb ik nooit de behoefte gevoeld om op kamers te gaan. Ik woon 15 minuten van mijn school vandaan en mijn werk is slechts 2 minuten lopen vanaf mijn huis. Mijn moeder kookt voor me en als ik thuis kom hoef ik alleen nog maar op de bank te ploffen of mijn bed in te kruipen. Toch kan ik me heel goed indenken dat je graag op kamers zou willen. Want ook ik zie zeker wel de voordelen.

Het is erg goed om op kamers te gaan, want je leert er veel van. Het is goed voor je persoonlijke ontwikkeling en je wordt er enorm zelfstandig van. Ook hoef je lekker met niemand rekening te houden. Het is een goede voorbereiding op de echte stap om je eigen huis te gaan kopen of huren. En je bespaart je enorm veel reistijd.

Het kan ook erg gezellig zijn om met meerdere mensen in een studentenhuis te wonen. Je kan er soms echt goede vrienden door krijgen. Je zit toch een beetje met elkaar opgescheept en in hetzelfde schuitje. Het is bijvoorbeeld leuk om op bepaalde avonden samen te eten of leuke dingen te gaan doen. En heb je hier geen zin in, dan doe je het toch gewoon niet!

Toch zitten er ook minder leuke kanten aan op kamers gaan. Het vinden van een geschikte kamer is nog niet zo eenvoudig. Jaarlijks zijn er enorm veel studenten aan het zoeken naar een woonruimte. Dit zijn er vaak meer dan dat er kamers beschikbaar zijn. Hierdoor zijn de prijzen van een kamer soms ook belachelijk hoog. Met je uitwonende beurs red je het vaak niet. Je moet dus goed nadenken of je dit wel wilt. Je moet namelijk al meer doen in het huishouden en dan moet je ook nog ergens gaan werken om alleen nog maar je kamer en je eten te kunnen betalen. Sparen komt er dan echt niet van. Daarnaast zie je je familie een stuk minder en moet je alles zelf doen.

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om op kamers te gaan. Dat is zeker goed. Probeer een niet al te romantisch beeld te creëren van op kamers wonen. Er zitten zeker heel veel voordelen aan en het is erg leuk, maar bedenk ook dat er ook wat nadelen aan kleven.

Wil jij wel of niet op kamers? Geef je beweegredenen aan door te reageren op dit bericht! 

Tessa (20 jaar) en Tamara (21 jaar) volgen de opleiding journalistiek in Ede. Elke twee weken schrijven zij een weblog over hun leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...