Geschreven door Tamara en Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Barneveld

Vrij!

In de zomer dat ik vijftien jaar was, ging ik op zoek naar een vakantiebaantje. Ik vond er een bij een speelgoedwinkel. Voor het eerst in mijn leven ging ik geld verdienen. Afgezien van de paar euro’s die ik kreeg door klusjes voor m’n ouders te doen. En dat was best leuk! Ik zag elke maand het bedrag van mijn bankrekening stijgen en kon leuke dingen doen en kopen.

Mijn contract liep tot het eind van de zomer, maar daarna bleef ik als vakantie- en weekendhulp hangen. En niet zo’n klein beetje ook: op mijn 21e werkte ik er nog! Elk jaar rond Sinterklaastijd riep ik weer dat ik ermee ging stoppen. Ik kreeg een steeds grotere hekel aan Sinterklaas, die al de eer krijgt voor het werk dat ik deed. Toch was het elk jaar ook wel weer erg gezellig, samen met mijn collega’s die ongeveer dezelfde leeftijd hadden als ik. Elk jaar zette ik het opstappen toch maar opzij.

Tot mijn stage in september begon. In eerste instantie wist ik niet of ik stagevergoeding zou krijgen en hield ik mijn weekendbaantje aan. Zwaar vond ik het wel: vijf dagen in de week werken op mijn stage en dan vrijdagavond en zaterdag nog eens in de speelgoedwinkel. Op zondag sliep ik heel lang uit en dan kon ik er wel weer een week tegenaan. Halverwege mijn stage kreeg ik te horen dat ik stagevergoeding kreeg. Toen begon ik te twijfelen: stoppen met werken in het weekend, of lekker veel verdienen?

Ik koos voor het eerste. Geld is ook niet alles als je geen tijd meer overhoudt om er iets mee te doen. Mijn eerste vrije zaterdag zat ik lusteloos op de bank. Wat moest ik nu doen? Het regende buiten en op tv was ook weinig leuks te zien. Ik kan net zo goed werken, dacht ik bij mezelf. Maar daar kwam al snel verandering in. De volgende zaterdag was het beter weer en kon ik lekker naar het bos met m’n paard. Sindsdien staat elke zaterdag weer vol gepland. Maar nu niet meer met werk. Nee, alleen nog maar met dingen die ik leuk vind. Genieten!

Eindelijk hoef ik dit jaar niet alle Sinterklaascadeautjes in te pakken, extra Sint-koopavonden te werken en vlaggetjes uit te delen tijdens de intocht. En Sinterklaas? Die moet wel heel veel pakjes brengen en me minstens een jaar meenemen naar Spanje, wil hij het goedmaken!

Tessa (20 jaar) en Tamara (21 jaar) volgen de opleiding journalistiek in Ede. Elke twee weken schrijven zij een weblog over hun leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...