Geschreven door Tamara en Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Barneveld

Dromen over morgen

Zo’n elf weken geleden ben ik begonnen aan de eerste van mijn twee afrondende stages. En als ik dit schrijf kan ik alleen maar denken: Jeetje, al weer elf weken voorbij? Wat vliegt de tijd! Ik heb het enorm naar mijn zin en krijg veel kansen om mezelf te laten zien, leuke stukjes te schrijven en mezelf te ontwikkelen. Maar mijn blog gaat deze keer niet over mijn stage. Nee, ik werd met mijn neus op de feiten gedrukt toen ik me bedacht dat ik nog maar iets meer dan 3 maanden bezig ben voor school en dat ik dan het echte (werk)leven in moet.

Wat vroeger dromen over later was, is nu bij wijze van spreken dromen over morgen. Ooit begonnen aan de opleiding journalistiek in de veronderstelling, dat ik dat leuk vond. En inderdaad: het is helemaal mijn ding. Maar nu. Nu beangstigt mij het idee dat zometeen het echte leven voor me gaat beginnen. Weg school, weg vrije tijd en weg zekerheid.

Op school werd alles voor me bepaald. Wat ik leerde, wanneer ik dat deed en wanneer ik moest laten zien dat ik de stof echt beheerste. Maar nu moet ik alles zelf ontdekken. Mijn vleugels uitslaan en mijn toekomst tegemoet vliegen.

Natuurlijk is het wel heel leuk om aan de slag te kunnen als journalist en te laten zien wat ik geleerd heb. Maar nu, nu moet ik het zelf doen. Geld verdienen, verantwoordelijkheden dragen (studenten kunnen die altijd zo goed ontlopen) en mijn artikelen proberen te verkopen aan opdrachtgevers.

Maar is dat eigenlijk niet waar ik al die tijd voor naar school ben gegaan? Is dat niet het doel van ons studenten? Uiteindelijk onze vleugels uitslaan en vliegen. Aan de wereld laten zien wat we kunnen en doen waar we goed in zijn? Is dat niet waarom wij dagen, weken, maanden en jaren voor naar school gaan en saaie hoorcolleges volgen, naar docenten luisteren en werkstukken maken?

Mijn antwoord is JA. Maar stiekem vind ik het allemaal toch wel een beetje eng. Dus ik denk maar zo: Ik ben niet de eerste student die dit heeft moeten doen en ik zal ook zeker niet de laatste zijn. Volg jij mij op?

Wat is jouw toekomstdroom? Wat wil je later worden? Welke studie wil je volgen? Of heb je nog totaal geen idee? Laat het weten door te reageren op deze weblog.

Tessa (20 jaar) en Tamara (21 jaar) volgen de opleiding journalistiek in Ede. Elke twee weken schrijven zij een weblog over hun leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...