Geschreven door Tamara en Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Barneveld
1

Glibberdebibber!

Grote sneeuwvlokken dwarrelen naar beneden. Langzaam kleurt alles wit. Heerlijk! Ik kan er uren van genieten om gewoon voor het raam te zitten en naar buiten te kijken om te zien hoe al die vlokjes op de grond een plekje zoeken.

Maar naar buiten kijken is iets anders dan buiten komen. Wat is het koud! Ik ben nu een maand vrij voordat mijn volgende stage begint en wil daarom nu zo vaak mogelijk naar mijn paard. Gisteren wilde ik per se even een ritje maken. Met een panty onder mijn rijbroek, dubbele sokken, dubbele handschoenen en een muts onder mijn cap dacht ik de kou wel te kunnen trotseren. Mijn paard moest er ook aan geloven en kreeg een fleecedeken onder zijn zadel en een winddichte deken over het zadel. Hij keek me verbaasd aan. ‘We gaan toch niet serieus rijden?’ Ik vertelde hem dat sneeuw hartstikke leuk is, hij zuchtte maar eens. Maar het was gladder en kouder dan ik dacht, dus we reden snel weer terug naar stal.

Vanochtend heb ik weer even voor het raam zitten staren. Automobilisten zitten met grote ogen achter het stuur en proberen soms tevergeefs hun auto op de weg te houden. Maar ik heb vooral medelijden met de fietsers. Ze slingeren maar wat heen en weer, want door die sneeuw in hun ogen zien ze maar weinig. Sommigen stappen maar af, bang dat ze op hun snufferd gaan. Gelijk hebben ze. Het overkwam mij vorig jaar ook. Nietsvermoedend fietste ik over een glad stukje wegdek en ‘Boem!’, daar lag ik.

Moet jij ook op de fiets naar school of naar het station en zie je het door al die wittigheid even niet meer zitten? Hoop er dan maar hard op dat het nog veel harder gaat sneeuwen. Misschien krijg je dan wel ijsvrij!

Dieren gaan overigens slimmer met sneeuw om dan wij. Zo heeft onze hond haar eigen oplossing bedacht. Verdwaasd kijkt ze naar het witte spul en hapt vervolgens zoveel mogelijk sneeuwvlokken uit de lucht.

Tessa (20 jaar) en Tamara (21 jaar) volgen de opleiding journalistiek in Ede. Elke twee weken schrijven zij een weblog over hun leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 
1

Reacties

Anoniem zegt:

08/12/2010 om 11:27

Mooi stukje tessa en tamara!!

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...