Geschreven door Tamara en Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Barneveld

OLVA

Laatst vond ik op de deurmat een brief van mijn oude middelbare school. Een beetje verbaasd keek ik nog eens of deze brief echt voor mij was bestemd. Dat was ‘ie! Mijn verbazing sloeg om in nieuwsgierigheid en ik scheurde zo snel als ik kon de brief open. Daar las ik:

Beste Tessa,
Zoals je misschien wel weet, komt de OLVA er weer aan. We willen je graag uitnodigen om hier aan deel te nemen………

Alleen al het woord OLVA bracht me weer terug op de middelbare school. Ik zat in 3 vwo en we hadden dat jaar een nieuw vak: SLB ook wel studieloopbaanbegeleiding. Voor dit vak, dat iedereen overigens haatte, moest je verplicht een aantal activiteiten bijwonen, die je konden helpen bij je studiekeuze. Bijvoorbeeld het bezoeken van opendagen, het interviewen van een student en het bezoeken van de OLVA.

De OLVA is niks meer dan de oud-leerlingenvoorlichtingsavond. Jongeren die studeerden, kwamen nog eens terug naar hun oude middelbare school. De leerlingen mochten vragen stellen aan deze studenten om zo een goed beeld te vormen van een bepaalde opleiding. In de praktijk vond iedereen het zonde van zijn tijd en moest de school zelfs zo ver gaan dat ze eisen gingen stellen aan het aantal studenten dat je sprak en het aantal vragen dat je moest stellen. Als klap op de vuurpijl was het schrijven van een verslagje ook nog verplicht! BLEGH!

Ik keek met dubbele gevoelens naar de brief in mijn hand, waarin ik werd uitgenodigd om te komen vertellen over mijn opleiding. Aan de ene kant wist ik hoe zeer ik het zelf had gehaat en hoe weinig zin ik en mijn vriendinnen hadden om te gaan. Aan de andere kant had ik wel het gevoel dat ik iets zinnigs te vertellen had. Helaas door drukte, heb ik het voorbij laten gaan. Maar anders…

Maar zoals met zoveel dingen. Snap je het pas als je het zelf meemaakt. Hoe vaak zegt je moeder niet, wacht maar tot je zelf kinderen hebt. Zo is het naar mijn idee ook met de OLVA. Je snapt het nut pas als je zelf aan het studeren bent ;)!

Tessa (20 jaar) en Tamara (21 jaar) volgen de opleiding journalistiek in Ede. Elke twee weken schrijven zij een weblog over hun leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...