Geschreven door Tamara en Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Barneveld

Meeloopdagen, zucht...

Op de middelbare school moesten we verplicht eens in de zoveel tijd naar een open dag van een hogeschool of universiteit. Ook was het de bedoeling dat we een meeloopdag of trainingsdag volgden van bepaalde opleidingen waarin je geïnteresseerd was. Daar maakte je dan een verslag van die een docent later met jou besprak om tot een goede keuze voor een vervolgopleiding te komen.

De grootste onzin vond ik het. Ik wist namelijk allang waar ik heen wilde: naar de hogeschool in Ede, want dat was lekker dichtbij mijn woonplaats. Ik had dus echt geen zin om nog scholen te bezoeken in andere steden. Totaal ongeïnteresseerd legde ik wat bezoekjes af bij andere hogescholen en universiteiten. Ook was ik er al vrij snel van overtuigd welke opleiding ik wilde doen, namelijk Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH). Dus ik nam deel aan een meeloopdag bij SPH. Daarnaast leek journalistiek me ook wel een leuke studie. Maar zin in nog een meeloopdag had ik niet. Om journalistiek te kunnen volgen moet je eerst door een loting komen, wat ik veel te veel gedoe vond. Een kijkje nemen vond ik het niet waard. Mijn keuze was snel gemaakt, ik ging SPH doen. Was ik lekker snel klaar met die verplichte uitstapjes.

Toen ik eenmaal bezig was met SPH, bleek ik het toch niet zou leuk te vinden als ik dacht. Ik kwam er vrij snel achter dat ik een verkeerde keuze had gemaakt; ik wilde niet de rest van mijn leven werken als hulpverlener. Ik begon weer aan journalistiek te denken en besloot eens een dagje mee te lopen met een journalistiekstudent. Dat vond ik erg leuk, leuker dan de meeloopdag met SPH destijds. De lessen bevielen me veel beter en het volgende studiejaar stapte ik dan ook over naar journalistiek. Had ik maar eerder de twee verschillende opleidingen wat beter vergeleken. Had ik op de middelbare school maar een meeloopdagje bij journalistiek gevolgd. Dan had ik een jaar korter op school gezeten. Zo onzinnig waren die verplichte bezoekjes achteraf niet.

Tessa (20 jaar) en Tamara (21 jaar) volgen de opleiding journalistiek in Ede. Elke twee weken schrijven zij een weblog over hun leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...