Geschreven door Tamara en Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Barneveld

Een eigen plekje in Amsterdam

Al weer een aantal blogs terug schreef ik over op kamers gaan en hoe fijn ik het vond dat ik zo dicht bij school woonde, zodat ik nooit op kamers hoefde. Nou times change! Mijn laatste schooljaar probeer ik blijkbaar toch van alle facetten van het studentenleven iets mee te pikken. Met het openbaar vervoer reizen, op kamers gaan, what’s next?

Hoewel ik altijd gedacht heb dat op kamers gaan niet voor mij was weggelegd, moet ik bekennen dat ik het toch stiekem ook wel heel erg fijn vind. Geen ellendige reistijden, last van vertragingen door sneeuw en ander slecht weer en misschien nog wel het beste van alles; niet vroeg op hoeven staan. Love it!

 Bang ben ik niet geweest. Het ging allemaal opeens zo snel, dat daar geen tijd voor was. Ik hoorde dat ik stage mocht lopen bij een meidentijdschrift in Amsterdam en vanaf dat moment ben ik gaan zoeken naar een geschikte kamer. Hoeveel tijd ik daar voor had? Niet meer dan twee weken. En dat voor een kamer in Amsterdam!

Na 2 drama bezichtigingen bij vreemde mensen (ga echt nooit alleen een kamer bezichtigen!!) had ik bij de 4e bezichtiging beet. Twee superleuke vlotte meiden van 25 jaar boden een kamer te huur aan. Die wilde ik natuurlijk wel. Al snel bleek er een klik te zijn en hetzelfde weekend nog heb ik mijn spullen oververhuisd. Die maandag begon mijn stage. Hoe snel kunnen dingen soms gaan?!

In het begin vond ik het wel een beetje eenzaam en saai. Niemand om me heen, alleen op een kamertje van 10m2 met mijn laptop, een tv en een bed. Maar inmiddels heb ik mijn draai gevonden. Elke avond op msn, gtst kijken, dingen voor school of stage doen, lekker lezen en tot rust komen.

De zelfstandigheid, geen gezeur aan je hoofd en het hebben van een eigen plekje. Toch wel heel erg fijn. Mijn moeder vindt het nog steeds een ramp en heeft liever dat ik zo snel mogelijk weer terugkom. Mijn vader vindt het stoer en ziet dat het tijd is voor mij om mijn vleugels uit te slaan en volwassen te worden. En ik moet zeggen ik begin al echt een zelfstandige meid te worden, die zich prima redt in de grote stad. En misschien ga ik hier wel nooit meer weg!

Tessa (21 jaar) en Tamara (22 jaar) volgen de opleiding journalistiek in Ede. Elke twee weken schrijven zij een weblog over hun leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...