Geschreven door Tamara en Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Barneveld
1

Druk, druk, druk!

Helemaal gek word ik ervan. Elke dag staat helemaal volgepland. Overdag ben ik de hele dag aan het werk, en ’s avonds heb ik altijd wel wat gepland. Naar mijn paard dat verzorgt moet worden, naar de bibliotheek omdat ik de boeken al een paar dagen eerder had moeten inleveren, een keertje overwerken omdat iets echt af moet, een avondje schoonmaken, een avondje paardrijden en ga maar door. Zucht.

Ook in de weekenden lijkt tot rust komen onmogelijk. Want dan is er een paardenevenement, waar ik graag heen wil. Of een verjaardag. Of een bijeenkomst van een vereniging waar ik lid van ben. Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst uitgeslapen heb, terwijl dat nog wel mijn grootste hobby is.

Gelukkig vind ik de meeste dingen waar ik druk mee ben leuk om te doen. Dat zorgt ervoor dat ik steeds door kan gaan, ook al slaap ik te kort en ben ik continue moe. Wat ik wel vervelend vind, is dat ik steeds allemaal dingen aan mijn hoofd heb. Ik kan niet rustig even vijf minuutjes mijmeren, want dan bedenk ik me wat ik allemaal nog moet doen. Terwijl mensen het naar mijn idee wel nodig hebben om soms gewoon even lekker te niksen. Gewoon uit het raam staren en je hersenen uitschakelen. Tekenfilms kijken of een boekje lezen. Vroeger had ik daar de tijd voor en hield ik me daar geregeld mee bezig. Nu gun ik mezelf daar de tijd niet voor, want ik heb nog zoveel te doen. Zat ik nog maar op de basisschool… Toen hoefde ik elke middag na drie uur niets meer te doen. Heerlijk! En dan te bedenken dat ik het kleine beetje huiswerk op de woensdagmiddag zwaar vond! Herkennen jullie dit gevoel?

Tessa (21 jaar) en Tamara (22 jaar) volgen de opleiding journalistiek in Ede. Elke twee weken schrijven zij een weblog over hun leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 
1

Reacties

Anoniem zegt:

09/02/2011 om 22:54

Hoi Tamara, ik denk dat het wijs zou zijn om het wat rustiger aan te doen. Kun je niet wat dingen uit je schema schrappen? (Klinkt misschien heel oma-achtig of zo...)
En misschien eens een weekend helemaal niks doen?
Grappig dat je aan de CHE studeert. Heb ik ook gedaan, maar ben gestopt. En heb het nu heerlijk rustig ;)
Denk niet dat ik dat zou aanraden, maar wel om het rustiger aan te doen. Want op een gegeven moment wordt het misschien te veel en word je oververmoeid. Ik moest stoppen met de opleiding/of het vertraagd doen. Het werd me allemaal (psychisch) te veel. Maar daar moet ik bij toegeven dat er andere factoren speelden dan druk, druk, druk. Hoewel ik daar ook wel wat last van heb gehad. Het eerste jaar had ik het gevoel dat het een strijd was om mijn propedeuse te halen (wel gehaald) en toen ben ik in het tweede gestopt. Nu gaat het beter.
Ik zou zeggen - probeer balans te vinden in je leven, te veel leuke dingen zijn ook niet meer leuk...
Groetjes en het allerbeste :)

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...