Geschreven door Tamara en Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Barneveld

Minoren

See video

Een minor is een vak, waardoor je je verdiept in iets specifieks van jouw opleiding, of waarmee je je verbreedt buiten je opleiding. Je krijgt als het ware een kijkje in de keuken van een andere opleiding. Vaak zijn deze minoren onderdeel van het verplichte lesprogramma en kun je hier ook studiepunten mee verdienen.

Bij mijn opleiding moest ik verplicht twee verbredings- en een verdiepingsminor volgen. Ik wist niet zo goed wat ik er van moest verwachten en was dan ook niet meteen enthousiast. Uit een enorm lange lijst met opties moest ik kiezen welke verbredingsminoren ik wilde volgen. Van ‘Ken je klassieken’ tot ‘USAnders’ En van ‘Pr en Communicatie’ tot ‘Wetenschapsfilosofie’.

Uiteindelijk heb ik voor PR en Communicatie en Visie op ICT en Beroep gekozen. Een aantal opties vielen al meteen af, een aantal waren al bezet en deze twee bleven over.

Het leuke aan verbredingsminoren is dat je ook eens bij een andere opleiding kunt kijken. In mijn geval ging het een keertje niet over journalistiek, maar over heel iets anders. En ik merkte dat ik het eigenlijk ook nog wel super interessant vond. Bij Pr en Communicatie was het nog leuker, omdat er altijd een soort van strijd tussen journalisten en communicatiemedewerkers heerst. Nu kon ik met eigen ogen zien wat ze leerden en hoe hun visie ontstaat. Tegelijkertijd heb ik veel over het communicatievak geleerd en kwam ik in contact met studenten van andere opleidingen. Het leuke is dat alle studenten waar je een minor mee volgt niks met het communicatievak hebben. Je zit dus met studenten verpleegkunde, MER en Pabo. Zij hebben allemaal een andere achtergrond en visie. En zo leer je dus ook nog veel van elkaar. De een kan goed interviewen, de ander kan goed logisch nadenken en weer een ander is een kei in rekenen. Zo maak je dus gebruik van elkaars kwaliteiten.  

Bij het kiezen van een verdiepingsminor had ik beduidend minder keuze. Het was of Cultuur en Religie of Markt en Maatschappij. Ik heb uiteindelijk gekozen voor Markt en Maatschappij, omdat het me interessant leek en omdat ik hier meer mee kon naar mijn idee. De verdiepingsminor duurde meerdere blokken en was er op gericht om mij als journaliste meer kennis te geven over hoe de markt en maatschappij in elkaar steken. Dit deed ik door het maken van verslagen, het schrijven van artikelen en het onderzoeken van bepaalde situaties. Ook kreeg ik college in interessante vakken. Zo had ik de vakken onderzoeksjournalistiek en trendwatching.

Ik heb met deze minoren mijn kennis verbreedt en me ook gespecialiseerd in mijn eigen vakgebied. Het is dan ook zeker de moeite om de minormogelijkheden te bekijken, voordat je een schoolkeuze maakt!

Tessa (21 jaar) en Tamara (22 jaar) volgen de opleiding journalistiek in Ede. Elke twee weken schrijven zij een weblog over hun leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...