Geschreven door Tamara en Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Barneveld
1

Binnen

Het zonnetje schijnt ’s ochtends vroeg al en verwarmt de hele dag. Vogels fluiten en bloemen springen uit de grond. De eerste veulentjes, lammetjes en kalfjes lopen al in de wei. De lente is begonnen! Heerlijk, iedereen wordt er vrolijk van.

En ik? Ik zit de hele dag binnen op kantoor. Hoewel ik het op mijn stage erg naar mijn zin heb, kan ik soms wel flink balen wanneer ik buiten het zonnetje zie schijnen. Dan is het toch wel zonde om de hele dag binnen te zitten. Ik had al voorgesteld om voortaan ’s middags vrij te nemen en ’s avonds te werken. Of om op de parkeerplaats een mooie computerwerkplaats te maken. Of een dakterras aanleggen met zwembad. Dan konden we meteen de parkeerplaats omgraven tot privéstrand. Maar helaas, mijn ideeën mochten niet baten.

Dus zit ik nog steeds binnen terwijl buiten de zon schijnt. Ja, een beetje baal ik er wel van. Op school kon je af en toe wel eens een lesje overslaan om een terrasje te pikken. Of iets eerder naar huis gaan om nog even in de tuin te zonnen. Maar nu is dat over. Mijn werkgever stelt het vast niet op prijs als ik het werk laat liggen om in het zonnetje een ijsje te verorberen. Tenzij ik hem ook een ijsje aanbied. Dat is nog wel een idee. Maar voor de rest van de tijd komt het erop neer dat ik nog steeds binnen zit.

Na deze stage ben ik klaar met mijn opleiding en ga ik fulltime aan het werk. Er bekruipt me een weemoedig gevoel. Nooit meer een lesje overslaan. Nooit meer met klasgenoten een terrasje pikken terwijl de leraar zich afvraagt of zijn les misschien verkeerd op het rooster stond. Nooit meer een zomervakantie van zes weken.

Maar gelukkig kleven er ook voordelen aan de toekomst. Geld verdienen bijvoorbeeld. Zodat ik nog meer ijsjes kan verorberen. Met een lach op mijn gezicht naar huis rijden over de snelweg, denkend aan de vrije avond waarin ik niets meer hoef te doen. Geen huiswerk meer. Vijf uur, en het werk is klaar. Geen stomme opdrachten meer waarin ik helemaal geen zin heb. Ja, het vooruitzicht is toch ook best wel goed. Ook al zit ik binnen.

Tessa (21 jaar) en Tamara (22 jaar) volgen de opleiding journalistiek in Ede. Elke twee weken schrijven zij een weblog over hun leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 
1

Reacties

Jessica zegt:

20/06/2012 om 14:02

Hoi Tesse en Tamara,
Toen ik naar de open dag van de opleiding journalistiek ging, werd mij verteld dat je vooral butien werkt. Mensen intervieuwt, kennis op moet doen.
Dat leek mij persoonlijk het leukste aan de opleiding en het beroep, niet de hele dag binnen achter een bureau zitten.
Zou één van jullie me daarom kunnen vertellen waarom dit bij jullie dus wel het geval is?

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...