Geschreven door Tamara en Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Barneveld

Rompslomp

Klaar! Nooit meer leren, nooit meer huiswerk, nooit meer in de klas… Want ik ben afgelopen maandag geslaagd voor mijn opleiding journalistiek! En ik dacht: ‘eindelijk weg met alle rompslomp die bij een opleiding komt kijken’. Maar niets blijkt minder waar.

Wat betreft school viel de nasleep wel mee. Alleen even een formuliertje invullen om me uit te schrijven. Maar gisteren wilde ik even snel aan DUO, de instelling voor studiefinanciering, studie-inschrijvingen en dergelijke, laten weten dat ik klaar ben met mijn opleiding. Dat nam heel wat meer tijd in dan verwacht. Ik was in de veronderstelling dat ik alleen maar hoefde aan te geven dat ik mijn diploma behaald heb en dat daarmee duidelijk is dat ook mijn studiefinanciering en OV-studentenchipkaart stopgezet moet worden. Maar nee hoor, dat moet allemaal apart. En die site is ook niet de meest gebruiksvriendelijke. Staat wel dat je het moet stopzetten, maar hoe dan, is niet helemaal duidelijk. Ik had gehoopt alle rompslomp in één avondje weg te kunnen werken. Maar nee, dat is uiteraard niet mogelijk. Want volgende week moet ik namelijk nog naar een OV-chipkaartophaalpunt om mijn studentenreisproduct van mijn OV-chipkaart te halen. Nu maar hopen dat ik dat niet vergeet. En dan ben ik er hopelijk écht klaar mee!

Maar nog even over het afstuderen zelf. Elke opleiding heeft z’n eigen laatste loodjes. Zo moest mijn zus, die verpleegkunde studeerde, een presentatie houden over haar afstudeerproject. Ik moest daarentegen ter afsluiting een essay schrijven over mijn visie op het vakgebied, daarbij een aantal stellingen bedenken en daarover een eindgesprek ondergaan. Dat gesprek vond afgelopen maandag plaats. Als ik die met een voldoende af zou ronden, kon ik direct dezelfde middag mijn diploma ophalen. Echt zenuwachtig was ik vooraf niet, want je moet wel heel gek doen, wil je een onvoldoende halen. Maar een beetje spannend vond ik het wel, zo’n gesprek waarbij een paar docenten letten op alles wat je zegt.

Het gesprek viel me alles mee. Het was eigenlijk best gezellig en de tijd vloog om. We praatten een beetje over de toekomst van publieksbladen, waar mijn essay over ging, en voerden interessante discussies. Na het gesprek kreeg ik direct te horen dat ik voor dat laatste onderdeel een voldoende gescoord had, en dus kon ik ’s middags weer naar school voor de diploma-uitreiking. Nu ben ik in het bezit van een mooi papiertje waarop staat dat ik officieel ‘bachelor of journalism’ ben. Rare naam eigenlijk, ‘vrijgezel van de journalistiek’.

Tessa (21 jaar) en Tamara (22 jaar) volgen de opleiding journalistiek in Ede. Elke twee weken schrijven zij een weblog over hun leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...