Geschreven door Tamara en Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Barneveld

Doorgroeien?

Zo’n 4,5 jaar geleden zag ik een vacature bij onze plaatselijke supermarkt. Er werden kassameisjes gezocht voor minimaal 8 uur in de week. Op dat moment zat ik nog op de middelbare school en had ik genoeg tijd om in de avonduren en het weekend te werken. Snel vulde ik een sollicitatieformulier in. Iets later kreeg ik een telefoontje; of ik diezelfde week nog langs kon komen voor een gesprek. Superspannend natuurlijk, want dit was de eerste keer dat ik een sollicitatiegesprek had. Het gesprek ging erg goed en ik werd aangenomen.

Elke dinsdagavond, donderdagavond en zaterdag werkte ik. Steeds vaker deed ik extra dingen. Eerst wat extra klusjes, daarna werd mij de zelfscan geleerd en uiteindelijk mocht ik bij de informatiebalie helpen. Hoe cool was dat?! Het werk was leuk, de collega’s waren gezellig en ik verdiende een lekker zakcentje. Inmiddels volgde ik al een hbo-opleiding en had ik het maximale aantal contracten bereikt. Ik hield er dus al rekening mee dat ik weg moest als mijn contract afliep. Maar dat wilde ik helemaal niet.

Tot mijn teamleider uit het niets vroeg of ik misschien door wilde groeien tot teamleider. In eerste instantie was ik een beetje verbaasd. Ik had er nooit over nagedacht om door te groeien binnen deze supermarkt. Het was immers alleen een bijbaan voor me. Toch was mijn interesse gewekt. Ik liet me goed informeren over het leertraject dat ik zou moeten volgen en wat er allemaal voor mij zou veranderen. Voor ik het wist had ik een gesprek en mocht ik starten.

Ik volgde een aantal teamleiderscursussen, deed een computercursus voor het systeem en leerde veel door het gewoon te doen. Vragen stelde ik aan mijn collega teamleiders en mijn baas en mijn salaris steeg aanzienlijk. Ik mocht sollicitatiegesprekken en voortgangsgesprekken voeren met medewerkers en moest regelmatig vergaderen met het management. Maar het leukste vond ik toch het werken op de werkvloer en het contact met de klanten en medewerkers.

Na een jaar werd ik officieel benoemd tot teamleider en nog steeds doe ik dit werk met veel plezier. Ook al wil ik uiteindelijk een baan in de journalistiek, toch denk ik dat dit een heel goede stap voor mij is geweest. De werkervaring en de cursussen staan goed op mijn CV en wie weet komt deze kennis ooit nog eens van pas tijdens mij journalistieke loopbaan. En mocht het niet lukken in de journalistiek, dan kan ik altijd nog doorgroeien binnen de supermarkt.       

Tessa (21 jaar) en Tamara (22 jaar) hebben de opleiding journalistiek gevolgd in Ede. Elke twee weken schrijven zij een weblog over hun leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...