Geschreven door Tamara en Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Barneveld
6

Vakantiehulp gezocht!

De zon schijnt, de korte broeken en T-shirtjes kunnen weer uit de kast worden gehaald en het is bijna tijd om de middelbare school (voorgoed) gedag te zeggen om vervolgens een vakantie van (ruim) 9 weken tegemoet te gaan. Misschien vind jij het wel heerlijk om even helemaal niets te moeten. Geen stress van school, alle dagen vrij om gezellige dingen met je vrienden te doen en lekker op vakantie gaan. Maar voor wie bang is zich te gaan vervelen in de zomervakantie hebben wij dé oplossing….. Zoek een vakantiebaantje!

De eerste stap is uiteraard het vinden van een leuke baan. Veel bedrijven zijn in de zomervakantie op zoek naar vakantiehulpen, omdat het vaste personeel op vakantie gaat en omdat het bij sommige bedrijven gewoonweg drukker is in de zomerperiode. Kijk bijvoorbeeld eens in de etalages van winkels tijdens het shoppen of ze toevallig nog mensen zoeken voor de vakantieperiode. Verder kan je op internet zoeken naar vacatures of vraag eens of één van je vrienden een leuk baantje voor je weet.

Als je denkt een leuk vakantiebaantje te hebben gevonden, lever je een sollicitatieformulier en een kopie van je identiteitsbewijs in. Veel bedrijven hebben een standaard sollicitatieformulier en anders moet je gewoon even vragen wat ze precies van je nodig hebben. Meestal gaan er een paar weken overheen voor je gebeld wordt om op een sollicitatiegesprek te komen. Wees gewoon jezelf, dat is goed genoeg. Durf ook vragen te stellen als je iets niet begrijpt of weet.

Afhankelijk van je leeftijd ben je aan een aantal regels gebonden. Deze regels gaan onder andere over het aantal uren dat je mag werken op een dag en in de week, het aantal uren dat je rust moet hebben en de hoogte van je salaris. Op internet kan je hier de nodige informatie over vinden.

De voor- en nadelen op een rijtje
Voordelen: je verdient een extra zakcentje, je hebt een leuke tijdsbesteding, je leert vaak nieuwe mensen kennen, je doet werkervaring op (staat goed op je cv) en wie weet mag je na de zomervakantie wel blijven als weekendhulp.
Nadelen: je hebt minder vrije tijd, je moet soms vroeg opstaan, je kan niet spontaan beslissen dat je toch geen zin hebt om te werken en je hebt verplichtingen.

Wat je ook gaat doen deze zomer, geniet ervan!

Tessa (20 jaar) en Tamara (21 jaar) volgen de opleiding journalistiek in Ede. Elke twee weken schrijven zij een weblog over hun leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 

 
6

Reacties

Anoniem zegt:

31/01/2011 om 15:48

Hoi iedereen

Ik ben nieuw hier. Mijn naam is Debby en ik werk bij de TNT.Ik heb www.tkmst.nl gevonden via Google.
Het spijt mij als this niet de juiste plaatst is voor mijn bericht. Ik heb zin in de vakantie!
Dit forum ziet er goed uit, ik ga er zeker een berichtje over schrijven op mijn blog.

Groetjes
Debby

Anoniem zegt:

28/01/2011 om 23:04

Hoi iedereen

Ik ben nieuw hier. Mijn naam is Debby en ik werk bij de TNT.Ik heb www.tkmst.nl gevonden via Google.
Het spijt mij als this niet de juiste plaatst is voor mijn bericht. Ik heb zin in de vakantie!
Dit forum ziet er goed uit, ik ga er zeker een berichtje over schrijven op mijn blog.

Groetjes
Debby

Anoniem zegt:

16/06/2010 om 08:26

Wat een onzin je ziet toch dat het om een blogpost gaat dus NIET om het aanbieden van een bijbaantje!!

Anoniem zegt:

15/06/2010 om 17:37

mee eens, het lijkt net of hier baantjes zouden staan.
NIET DUS

Anoniem zegt:

10/06/2010 om 21:55

denk ik dat er eindelijk eens ergens een leuk baantje aangeboden wordt...gaat het alleen maar over vakantiewerk wat een bummer, liever een andere kop boven dit stuk..

Anoniem zegt:

10/06/2010 om 18:59

ik zoek werk deze zomer! help!

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...