Geschreven door Tamara en Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Barneveld

Vakantie in zicht

De examens zitten erop, de uitslag is binnen. Met een blij gezicht hangen de geslaagden de vlag met hun rugtas aan de vlaggenstok. Gefeliciteerd! Geniet van de taart, de examenfeestjes en natuurlijk: de vakantie!

 

Helaas kan het ook zo zijn dat je een telefoontje hebt gehad met de mededeling dat je niet geslaagd bent. Balen! Weer aan het leren voor weer een examen, daar heb je nu natuurlijk helemaal geen zin meer in. Bedenk je dat het zeker wel de moeite is om nog even hard aan de gang te gaan, zodat je misschien alsnog je examen haalt. Natuurlijk is het niet leuk om nu nog te moeten leren terwijl anderen al wel vakantie hebben, maar je examen niet halen, is nog minder leuk.

 

Als je na de herkansingen niet slaagt, kun je het laatste jaar overdoen op je eigen middelbare school. Je kunt er ook voor kiezen om naar het ROC te gaan. Daar is de mogelijkheid om alleen de vakken te volgen waarvoor je niet geslaagd bent. Dat geldt voor scholieren van het vmbo, de havo en het vwo. De vakken die je wel gehaald heb op je examen, hoef je dan niet te doen. Na dat jaartje ROC doe je alleen nog maar examen in de vakken waarvoor je gezakt was. Dat scheelt een hoop tijd en werk. Veel scholieren die hiervoor kiezen hoeven maar een paar dagen naar school (afhankelijk van het aantal vakken dat ze moeten volgen) en werken de rest van de week. Lekker een beetje bijverdienen! Maar er zitten ook nadelen aan. Waarschijnlijk zul je een stukje verder moeten reizen dan naar je huidige middelbare school. Als je na dat jaar je examens hebt gehaald, en je gaat dan je vervolgopleiding doen, zal het best even wennen zijn om weer de hele week in de schoolbanken te zitten. 

 

Voor de scholieren die geen examens hadden, komt het eind van het schooljaar in zicht. De laatste toetsen moeten gemaakt worden, de laatste werkstukken ingeleverd. Nog even goed doorzetten, dan kun je daarna extra genieten van de zomer!

 

Tessa (20 jaar) en Tamara (21 jaar) volgen de opleiding journalistiek in Ede. Elke twee weken schrijven zij een weblog over hun leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...